back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πρόωρες εθνικές εκλογές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Διαβάστε επίσης

Την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο των πρώτων εκλογικών αποτελεσμάτων, βάση των οποίων η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με εννέα ποσοστιαίες μονάδες.

Όπως είπε μετά τον 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα παρά το ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι άξιο των προσδοκιών μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε «το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση και το σχέδιο μας για στήριξη των πολλών. Ήδη το κάνει. Όμως η τελική ετυμηγορία ανήκει πάντα στον λαό. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια. Θα είμαστε εδώ. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη, όπως έχουμε μάθει, αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Ώστε να πάρει ο ελληνικός λαός την οριστική απόφαση».

Δείτε τη δήλωση του πρωθυπουργού

Ως πιθανές ημερομηνίες είναι η 23η ή η 30η Ιουνίου 2019.

Ανακοίνωση της ΝΔ

Στο μεταξύ η Νέα Δημοκρατία σε ανακόνωση της τονίζει ότι: «ο κ. Τσίπρας υπό το βάρος μια συντριπτικής ήττας, αναγκάστηκε να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Οι Έλληνες με την ψήφο τους έδωσαν τη λύση και θα ανοίξουν τον δρόμο για μια φωτεινή Ελλάδα».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα