back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο πρώτος αυτόματος πωλητής εισιτηρίων στον Σταθμό Λαρίσης

Διαβάστε επίσης

Στον Κεντρικό Σταθμό της Αθήνας (σταθμός Λαρίσης) λειτουργεί εδώ και λίγες εβδομάδες ο πρώτος αυτόματος πωλητής σιδηροδρομικών εισιτηρίων,στην προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τους επιβάτες.

Το επιβατικό κοινό φαίνεται να «αγκαλιάζει» από την πρώτη στιγμή αυτή την πρωτοβουλία με γνώμονα το γεγονός ότι σε ώρες αιχμής αποφεύγει τις ουρές στα γκισέ έκδοσης εισιτηρίων.

 

Άμεσα τοποθέτηση αντίστοιχων μηχανημάτων και σε άλλους σταθμούς

«Ήδη από τις πρώτες ημέρες το μηχάνημα έχουν χρησιμοποιήσει εκατοντάδες άτομα καθώς είναι ιδιαίτερα εύχρηστο στην λειτουργία του», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο προϊστάμενος σημείων πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θεόδωρος Ελευθεριάνος. « Θα ακολουθήσει η σταδιακή επέκταση αντίστοιχων μηχανημάτων , αρχικά στους μεγάλους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας (Θεσσαλονίκη, Λιανοκλάδι, Λάρισα, Πάτρα, Αεροδρόμιο, Βόλο κ.α) και αργότερα και στους υπόλοιπους.

 

Δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίου ακόμη και στο… παρά πέντε

 

«Η νέα υπηρεσία διευκολύνει ακόμα περισσότερο την έκδοση εισιτηρίου καθώς ο επιβάτης μπορεί να εκδίδει επιτόπου το εισιτήριο του ακόμα και λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας. Προς το παρον αφορά τρένα με αριθμημένες θέσεις και η πληρωμή γίνεται αποκλειστικά με πιστωτική κάρτα. Το μηχάνημα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων μοιάζει αρκετά με τα νέα μηχανήματα που βλέπουμε στους σταθμούς του Μετρο», πρόσθεσε ο κ. Ελευθεριάνος.

Σε πέντε βήματα η έκδοση του εισιτηρίου

 

Η διαδικασία έκδοσης του εισιτηρίου είναι σχετικά απλή και γίνεται σε πέντε βήματα. Από την οθόνη αφής, ο επιβάτης επιλέγει διαδρομή (τον σταθμό αναχώρησης και τον σταθμό προορισμού) καθώς και τις επιθυμητές ημερομηνίες.

Στη συνέχεια εφόσον είναι δικαιούχος κάποιας έκπτωσης κάνει τη σχετικη επιλογή. Ακολουθεί η επιλογή τρένου και θέσης, η πληρωμή του ποσού και η εκτύπωση του εισιτηρίου (και σχετική απόδειξη) το οποίο θα πρέπει ο επιβάτης να το κρατήσει για να το επιδείξει στον έλεγχο που θα γίνει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Να σημειώσουμε ότι εδώ και μήνες είναι εφικτή και η online έκδοση του εισιτηρίου και εκτύπωση σε απλο χαρτί Α4.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα