back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Super League: Αποφασίζουν για το τρόπο του νέου πρωταθλήματος

Διαβάστε επίσης

Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος.

Στις 12:00 θα ξεκινήσει στην Super League το Δ.Σ. στο οποίο θα αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της νέας χρονιάς μετά τη μείωση των ομάδων σε 14 με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, γεγονός που σημαίνει λιγότερες αγωνιστικές και μικρή χρονική διάρκεια στο ποδοσφαιρικό καλεντάρι.

Στο συμβούλιο θα διεξαχθούν δύο ψηφοφορίες, με την πρώτη να αφορά στο πρωτάθλημα και το αν αυτό θα διεξαχθεί με playoffs  ή με διεξαγωγή ενδιάμεσου γύρου το Δεκέμβριο και το Ιανουάριο όπως είχε προτείνει η ΑΕΚ. Το επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό των playoffs.

Η δεύτερη ψηφοφορία θα αφορά στο αν τα playoffs θα κρίνουν το πρωτάθλημα και πόσες ομάδες θα συμμετέχουν σε αυτά. Οι τέσσερις ή οι έξι πρώτες ομάδες και αν θα υπάρχουν ξεχωριστά playoffs για την έξοδο στην Ευρώπη.

Στο συνεταιρισμό θα συζητηθεί επίσης και το μοντέλο διεξαγωγής του Κυπέλλου που θα προτείνουν στην ΕΠΟ. Κυρίαρχη επιθυμία των ομάδων είναι να μην μπαίνουν στη διοργάνωση πριν από τη φάση των «32» ενώ κάποιες άλλες ΠΑΕ προτείνουν την κατάργηση των ομίλων και τη διεξαγωγή ενός νοκ άουτ αγώνα με τις ομάδες της Super League να παίζουν εκτός έδρας σε αυτή τη φάση με ομάδες από χαμηλότερη κατηγορία.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα