back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεχίζονται οι απεργίες στη ΔΕΠΑ

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκονται απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΠΑ, με αίτημα τις απευθείας εργασιακές σχέσεις του εργολαβικού προσωπικού της ΔΕΠΑ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας έχει προκηρύξει πέντε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα ως και το Σάββατο το πρωί, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων και του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ.

Στις 9 το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΠΑ, στη Μαρίνου Αντύπα 92 στο Νέο Ηράκλειο, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

Στήριξη από ΓΣΕΕ

Τον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας, η οποία προχώρησε σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και το Σάββατο 1 Ιουνίου, στηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

«Η διαφύλαξη του κοινωνικού χαρακτήρα της ενέργειας, η προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και η μονιμοποίηση των εργαζομένων του κλάδου που απασχολούνται, μέσω εταιρειών εργολάβων, αποτελούν το βασικό διεκδικητικό τους πλαίσιο» επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία τονίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων και ζητάει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να διευθετηθούν τα χρόνια εργασιακά προβλήματά τους.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα