back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ν. Ηλιόπουλος: «Είναι μεγάλη η διαφορά αλλά ο δεύτερος γύρος έχει πάντα δυναμική»

Διαβάστε επίσης

«Πάντα έχει δυναμικές ο δεύτερος γύρος», εκτίμησε ο υποψήφιος για τη δημαρχεία της Αθήνας, Νάσος Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «το πρώτο σχόλιο για την Αθήνα είναι ότι έπεσαν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής».

«Είναι η μάχη που δώσαμε από την αρχή όλες οι δυνάμεις», υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά, για να εκφράσει την ανησυχία του για το πολύ χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές.

Σχετικά με τη σύνδεση της τοπικής αυτοδιοίκησης με την κεντρική πολιτική σκηνή, είπε ότι, «στην Αθήνα δεν μπορείς να ξεφύγεις από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία των τεσσάρων βασικών υποψηφίων για το δήμο Αθηνών και στο χαρακτήρα, ο οποίος είναι κοινώς αποδεκτό ότι ήταν υποδειγματικός, είπε πως «κάποια πράγματα δεν τα βλέπεις απλά εκλογικά», εξηγώντας ότι οι υποψήφιοι «επιλέξαμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα, πολιτικά», ώστε ο πολίτης να μπορέσει μέσω του διαλόγου «να παρακολουθήσει τις διαφωνίες».

«Η βασική κριτική και το βασικό παράπονο από τον κόσμο είναι ότι θα περίμενε περισσότερα», δήλωσε περιγράφοντας τα παράπονα που ακούει από τους πολίτες για την κυβέρνηση, ενώ υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν διαφωνίες, όπως οι 120 δόσεις» και αναφέροντας την πρόταση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για τη συμμετοχή ιδιωτών στις συντάξεις, είπε πως «εκεί θα κριθεί το παιχνίδι, στο πόσο συγκεκριμένοι θα γίνουμε όλοι».

Επανερχόμενος στο ζήτημα του προεκλογικού αγώνα για το δήμο της Αθήνας, εκτίμησε πως ήταν «καλό παράδειγμα ο πλούσιος πολιτικός διάλογος», μεταξύ των υποψηφίων, ενώ όσο αφορά στην επόμενη μέρα και στο μεικτό δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει (αφού δεν υπήρξε απόλυτη πλειοψηφία) σημείωσε πως «υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε, χωρίς να σημαίνει ότι θα πάμε πίσω σε σημεία που διαφωνούμε», αναφέροντας ως παράδειγμα τους εργολάβους στην καθαριότητα.

Κληθείς να απαντήσει στο ζήτημα της ασφάλειας και κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων, σημείωσε πως η παράταξή του έχει «συγκεκριμένη πρόταση και πρόγραμμα», το οποίο προέκυψε «μετά από διαβούλευση με τους κατοίκους των Εξαρχείων».

Ωστόσο, τόνισε, «δεν μπορούμε να συζητάμε για ασφάλεια όταν το 2019 δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για φωτισμό», σχολιάζοντας με νόημα ότι «δε θα αισθανόμουν άνετα αν έβαζα στο ψηφοδέλτιό μου τον αρμόδιο και μάλιστα και τον εξέλεγα, όπως έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης».

«Πρέπει να αλλάξουμε το παράδειγμα, η Αθήνα είχε όλα τα χρόνια τοπική διοίκηση άρρηκτα συνδεδεμένη με την κεντρική πολιτική σκηνή», σημείωσε τέλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα