back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αϊντχόβεν και Πλζεν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον προκριματικό του Champions League

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει Αϊντχόβεν ή Πλζεν στον δεύτερο προκριματικό του Champions League, μετά την κατάκτηση του Europa League από την Τσέλσι.

Η Τσέλσι πήρε το Γιουρόπα Λιγκ και πήρε και τη Λιόν από το μονοπάτι «μη πρωταθλητών» του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, με τους Γάλλους να προκρίνονται απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης και τον Ολυμπιακό να έχει ένα λιγότερο…μπελά.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπαίνει στον δεύτερο προκριματικό γύρο ως ισχυρή και στην κλήρωση της 18ης Ιουνίου θα βρεθεί απέναντι είτε στην Αιντχόφεν, είτε στην Πλζεν από την Τσεχία. Στο άκουσμα της Ολλανδικής ομάδας σίγουρα η αποστολή θα είναι δύσκολη για τους ερυθρόλευκους.

Το ιδανικό σενάριο για τον Ολυμπιακό θα είναι να του προκύψει η Πλζεν σε αυτό το πρώτο «ευρωπαϊκό ραντεβού» του καλοκαιριού. Σε περίπτωση πρόκρισης απέναντι στους Τσέχους, με την ειδική βαθμολογία που διαθέτουν θα είναι δεδομένα με τους ισχυρούς και στον τρίτο προκριματικό γύρο. Θα αποφύγουν την Πόρτο και την Ντιναμό Κιέβου όπως και τον νικητή ενός ενδεχόμενου Βασιλεία-Αιντχόφεν που θα είναι το άλλο ζευγάρι στον δεύτερο γύρο αν ο Ολυμπιακός πάρει την Πλζεν).

Στον τρίτο γύρο λοιπόν οι υποψήφιοι αντίπαλοι των Πειραιωτών θα είναι μια εκ των Μπριζ (Βέλγιο), Κράσνονταρ (Ρωσία), Μπασάκσεχιρ (Τουρκία) και ΛΑΣΚ (Αυστρία). Υπολογίσιμοι μεν αλλά όχι απροσπέλαστοι προκειμένου να φτάσει στα πλέι οφ των προκριματικών και να διεκδικήσει είσοδο στους ομίλους του Champions League. Να θυμίσουμε πως στο τέλος δύο ομάδες θα πάρουν εισιτήριο εισόδου στους…χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης.

Μέτα την κατάκτηση του Europa League από την Τσέλσι, ο δεύτερος προκριματικός γύρος του Champions League για τον Ολυμπιακό διαμορφώθηκε ως εξής:

Ισχυροί: Βασιλεία (Ελβετία), Ολυμπιακός

Ανίσχυροι: Αϊντχόφεν (Ολλανδία) Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)

3ος Προκριματικός γύρος

Οι δύο νικητές του 2ου προκριματικού γύρου και Κράσνονταρ (Ρωσία), Πόρτο (Πορτογαλία), Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Μπριζ (Βέλγιο), ΛΑΣΚ (Αυστρία), Μπασάκσεχιρ (Τουρκία)

Η κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου θα γίνει στις 18 Ιουνίου.

Η δεύτερη προκριματική φάση θα διεξαχθεί 23/24-7 και 30-31/7.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα