back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις και εκ των έσω για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Διαβάστε επίσης

Εντείνεται η πολιτική σύγκρουση για το ενδεχόμενο αλλαγής της ηγεσίας στη Δικαιοσύνη.

Να προχωρήσουν οι αλλαγές πριν από τις εκλογές, αποφασίστηκε – σύμφωνα με πληροφορίες – στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρά και τις εσωκομματικές αντιδράσεις, όπως του Νίκου Φίλη, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν με τρόπο συναινετικό μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Την αντίθεσή του στις αλλαγές ηγεσίας στη Δικαιοσύνη από τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε και ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, λέγοντας πως «η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα». Παράλληλα, άσκησε κριτική σε στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου, χωρίς να τα κατονομάσει. «Ήταν καθαρή η νίκη της ΝΔ. Ο λαός δεν έχασε το μυαλό του», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι σε περίπτωση νέας αποτυχίας στις βουλευτικές εκλογές, θα «υπάρχει θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εστιάζουν στο ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος καλείται να εγκρίνει με την υπογραφή του το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Ωστόσο, από την Προεδρία διαψεύδονται οι πληροφορίες ότι προτίθεται να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση στο θέμα.

«Με αυτό το Σύνταγμα δεν υπάρχει η πιθανότητα υπογραφής προεδρικού διατάγματος, προ της λήξης της θητείας του προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Έξι μέρες πριν τις εκλογές, δεν υφίσταται κυβέρνηση η οποία να έχει το τεκμήριο της λαϊκής κυριαρχίας. Δεν υφίσταται πρόεδρος ο οποίος θα υπογράψει τέτοιο πράγμα», τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε: «Εκείνο το διάστημα, το οποίο είναι οιονεί ύποπτη περίοδος, ο νόμος απαγορεύει δεκάδες πραγμάτων, διορισμό δημοσίων υπαλλήλων, μεταθέσεις στρατιωτικών και θα επιτρέψει την εκλογή της ηγεσίας της δικαιοσύνης από κυβέρνηση που δεν έχει την λαϊκή κυριαρχία ως τεκμήριο». «Πως θα γίνουν αυτά τα πράγματα; Δεν υφίσταται πρόεδρος, ο οποίος θα υπογράψει τέτοιο πράγμα. Δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνει» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

 

Newsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα