back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Τσέλσι κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ

Διαβάστε επίσης

Η Τσέλσι επικράτησε με σκορ 4-1 της Αρσεναλ και κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ στον τελικό, που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης στο Μπακού.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ανούσιο με τις δυο ομάδες να χάνουν κάποιες ευκαιρίες περισσότερο όμως προασπίζοντας τα νώτα τους.

Οι «μπλε» ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης και προηγήθηκαν με σκορ 3-0 στο 65’ και πήραν σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Η ομάδα του Ουνάι Εμερι μείωσε τέσσερα λεπτά αργότερα σε 3-1, αλλά στο 72’ η Τσέλσι έκανε το 4-1 «σφραγίζοντας» τη νίκη της και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία της.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι να πανηγυρίζει έξαλλα την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Σάρι διατήρησε την παράδοση των Ιταλών τεχνικών στους «μπλε» και όπως ο Βιάλι το 1998 με το Κύπελλο Κυπελλούχων και ο Ντι Ματέο το 2012 με το Champions League χαρίζει ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Τσέλσι.

Η Άρσεναλ από την άλλη για 7ο παιχνίδι σε ευρωπαϊκό θεσμό, δε νίκησε αντίπαλο από τη χώρα της, θα μείνει για 3η σερί χρονιά εκτός Champions League και έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο την χρονιά. Ούτε ο Παπασταθόπουλος μπόρεσε να «σπάσει» την κατάρα των Ελλήνων που δεν παίρνουν κούπα σε τελικό.

Η εικόνα του γηπέδου, παρότι στα μακρινά πλάνα σου έδινε την εντύπωση κερκίδων με πληρότητα κατά 80%, στα πιο κοντινά πλάνα των τηλεοπτικών δεκτών, ήταν εύκολα αντιληπτό πως οι κενές θέσεις ήταν πάρα πολλές.

Παρά τις προσπάθειες των διοργανωτών, να καλύψουν τα κακώς κείμενα, ως προς τα οργανωτικά, αλλά και τις κενές θέσεις στο γήπεδο, υπήρχε θέμα.

ΤΣΕΛΣΙ (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα Αριθαμπαλάγκα, Ζορτζίνιο, Καντέ, Αζάρ (89΄ Ζαπακόστα), Πέδρο (71΄ Γουίλιαν), Κόβατσιτς (76΄ Μπάρκλεϊ), Ζιρού, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Έμερσον Παλμιέρι

ΑΡΣΕΝΑΛ (Ουνάϊ Έμερι): Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιενλί, Λακαζέτ, Οζίλ (77΄ Γουίλοκο), Τορέιρα (66΄ Ιβόμπι), Ομπαμεγιάνγκ, Νάιλς, Μονρεάλ (66΄ Γκουεντουζί), Κολάσινατς, Τσάκα

Aνδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα