back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΙΝΑΛ: Ένδειξη υπόγειων συνεννοήσεων αν ο Μητσοτάκης συναινέσει για αλλαγές ανώτατων δικαστικών

Διαβάστε επίσης

Σφοδρά πυρά του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε αλλαγές στην ηγεσία της δικαιοσύνης καθ οδόν προς τις εθνικές εκλογές.

Το timing είναι προβληματικό, απαράδεκτο, αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό να προχωρήσει σε ορισμό Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη.

Με αφορμή τα περί επιστολής του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία ζητεί συναινέσεις για τις αλλαγές των ανώτατων δικαστών, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι αν ο κ. Μητσοτάκης το αποδεχθεί τότε- όπως αναφέρουν- πρόκειται για ακόμη μια ένδειξη ότι υπάρχουν υπόγειες συζητήσεις και συνεννοήσεις.

Με δηλώσεις της η κα Φώφη Γεννηματά αναφέρεται σε δικομματικά παιχνίδια με την Δικαιοσύνη.

“Η δικομματική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ούτε αντιμετωπίζει, ούτε διορθώνει την θεσμική ακροβασία που επιχειρείται.
Η διασφάλιση της ανεξαρτησίας και του κύρους της Δικαιοσύνης, απαιτεί αξιοκρατική επιλογή για την ηγεσία της με ευρύτερη συναίνεση.
Τα δικομματικά παιχνίδια με την Δικαιοσύνη, πρέπει τώρα να σταματήσουν”

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης τόνισε:
“Η επιστολή του υπουργού δικαιοσύνης αποκλειστικά στη ΝΔ για τα θέματα της ηγεσίας της δικαιοσύνης αποτυπώνει την αντίληψη τους για ακόμη μια φορά για τη λειτουργία των Θεσμών και της δημοκρατίας.
Οι προοδευτικοί πολίτες θα δώσουν την απάντηση τους στις 7 Ιουλίου”

Εθνικές εκλογές

Το Κίνημα Αλλαγής στη μάχη των εθνικών εκλογών θα προτάξει ένα μοντέλο προοδευτικής διακυβέρνησης, με βάση την 3ηθέση που κατοχυρώσαμε θέλουμε να έχουμε καθοριστική συμμετοχή, επισημαίνουν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη. Παράλληλα, απευθύνουν ευρύτατο προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες , είτε αυτούς που απογοητεύθηκαν από το κυβερνών κόμμα, είτε τους δυσαρεστημένους που ψήφισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τιμωρήσουν τον Αλ. Τσίπρα, αλλά και τους ψηφοφόρους που επέλεξαν το Ποτάμι στις ευρωεκλογές.

Εν τω μεταξύ, ενόψει της εθνικής κάλπης με ενδιαφέρον αναμένεται η κατάρτιση των ψηφοδελτίων .Στο πλαίσιο αυτό τις επόμενες μέρες αναμένονται κρίσιμα ραντεβού της Φώφης Γεννηματά με τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Νίκο Ανδρουλάκη -ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον να δώσει τη μάχη των εθνικών εκλογών- καθώς επίσης και με τους Γιώργο Καμίνη και Γιάννη Σγουρό.

Η ανάδειξη της προεκλογικής στρατηγικής του κόμματος θα καθορισθεί την επόμενη εβδομάδα στις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου στις 4 Ιουνίου και της Κεντρικής Επιτροπής στις 9 Ιουνίου.

Στη Δυτική Ελλάδα η Φώφη Γεννηματά ενόψει του 2ου γύρου αυτοδιοικητικών εκλογών

Με το βλέμμα στραμμένο στη 2η Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά μεταβαίνει αύριο σε Αγρίνιο, Πάτρα και Πύργο, επικεφαλής κλιμακίου σε μια προσπάθεια στήριξης στον Απόστολο Κατσιφάρα ο οποίος προκρίθηκε στο 2ο γύρο και διεκδικεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα