back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Χορστ Ζέεχοφερ θα αποχωρήσει από την πολιτική το 2021

Διαβάστε επίσης

Ο Χορστ Ζέεχοφερ, ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών και πρώην επικεφαλής της βαυαρικής Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), δήλωσε ότι μετά το πέρας της τρέχουσας κοινοβουλευτικής του θητείας δεν πρόκειται να διεκδικήσει εκ νέου κανένα πολιτικό αξίωμα.

“Είμαι συνολικά 50 χρόνια στην πολιτική. Είναι αρκετά για να ολοκληρώσω τη σταδιοδρομία μου”, δήλωσε, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Ο Ζέεχοφερ τον Ιούλιο θα γίνει 70 ετών. Οι επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2021.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ζέεχοφερ επεσήμανε ότι ο αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) δεν πρέπει εξαιτίας των κακών αποτελεσμάτων στις Ευρωεκλογές να βιαστεί να ξεκινήσει συζητήσεις αντικατάστασης προσώπων. “Αυτό δεν θα βελτιώσει την κατάσταση”, τόνισε, συμπληρώνοντας: “Τις ημέρες των εκλογών δεν πρέπει να λογοδοτεί κανείς, ακόμη και εάν είναι Spitzenkandidat”, κάνοντας σαφή αναφορά στον Μάνφρεντ Βέμπερ, κορυφαίο υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο οποίος είναι, όπως και ο Ζέεχοφερ, μέλος της βαυαρικής CSU.

Στην ερώτηση “για πόσο καιρό θα περιμένει ακόμη η Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ (ΑΚΚ) μέχρι να αναλάβει την καγκελαρία”, απάντησε: “Δεν βλέπω τον λόγο να γίνει αλλαγή στην καγκελαρία, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ και η επικεφαλής της CDU έχουν πολύ καλή συνεργασία. Πρόκειται προφανέστατα για ένα δυνατό δίδυμο”.

Η ερώτηση τέθηκε εν μέσω νέας φημολογίας ότι η επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών, Κραμπ-Κάρενμπάουερ θα αντικαταστήσει πρόωρα την Μέρκελ. Παράλληλα όμως, σε σχετικές έρευνες καταδεικνύεται ότι οι πλειοψηφία των Γερμανών δεν τάσσεται υπέρ της ανάληψης της καγκελαρίας από την ΑΚΚ.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα