back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πλύσεις αγάπης

Διαβάστε επίσης

Εξυπηρετώντας 160 οικογένειες αλλά και μεμονωμένα άτομα, η πρωτοποριακή δομή αλληλεγγύης, Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP, συνεχίζει τις δράσεις της, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων.

Το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP προέκυψε από την συνεργασία του δήμου Αθηναίων με την ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas. Διαθέτει 5 επαγγελματικά πλυντήρια και 5 επαγγελματικά στεγνωτήρια, παρέχει δωρεάν πλύσιμο και στέγνωμα ρούχων σε συνανθρώπους μας, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι ωφελούμενοι φεύγουν με τα ρούχα τους στεγνά. Είναι η μοναδική δομή που διαθέτει και στεγνωτήρια» λέει στον Αθήνα 9.84 η Ελένη Κορόσογλου κοινωνική λειτουργός στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά τον Αύγουστο του 2017. Σήμερα εξυπηρετούμε 185 αιτήσεις. Πρόκειται για πολύτεκνες οικογένειες και ανθρώπους που ζουν μόνοι τους. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι κάτοικοι Αθηνών και το εκκαθαριστικό τους να αποδεικνύει ότι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Περίπου το 50% των ωφελούμενων είναι  Έλληνες και το 50% αλλοδαποί».

koinoniko_plintirio

Το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP δίπλα στους κατοίκους στη Μάνδρα και το Μάτι

Η κινητή μονάδα του Κοινωνικού Πλυντηρίου SKIP προσέφερε στήριξη στους κατοίκους της Μάνδρας στις καταστροφικές πλημμύρες του 2017, πλένοντας και στεγνώνοντας τα ρούχα των πληγέντων, κάτι που για πολλά νοικοκυριά ήταν αδύνατο, λόγω των ζημιών που είχαν υποστεί. Επίσης τον Ιούλιο του 2018 μετά από τη μεγάλη φωτιά στο Μάτι Αττικής, βρέθηκε στην περιοχή ώστε να παρέχει τη δυνατότητα σε όσους είχαν ανάγκη να παραλάβουν τα ρούχα τους καθαρά και στεγνά.

koinoniko_plintirio

Φωτογραφηθείτε με ένα λευκό T-shirt για καλό σκοπό

Στο πλαίσιο του έργου του Κοινωνικού Πλυντηρίου Skip από τις 19 Μαΐου, πραγματοποιείται μια πρωτότυπη κίνηση αλληλεγγύης, στην οποία όλοι μπορούν να αποτελέσουν μέρος της αλυσίδας προσφοράς του.

Πώς; Ανεβάζετε μία φωτογραφία σας στο Instagram με ένα λευκό T-shirt, χρησιμοποιείτε τα hashtags #WhiteTshirtChallenge #SkipKoinonikoPlintirio, κάνετε tag τη σελίδα του Skip στο Instagram και προκαλείτε έναν φίλο σας να ακολουθήσει το παράδειγμά σας!

Για κάθε φωτογραφία που θα ανεβαίνει, το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip θα προσφέρει τα απορρυπαντικά μιας ολόκληρης χρονιάς στις οικογένειες που στηρίζει το σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα