back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στραπατσάδα με ντομάτα και κολοκύθι

Διαβάστε επίσης

Ένα κατ’ εξοχήν εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο πρόχειρο φαγητό, είναι η στραπατσάδα όπως την λένε στην Κρήτη, στην Αρκαδία τον λένε καγιανά και τον φτιάχνουν με ντομάτα ενώ τα τελευταία χρόνια έβαλαν και λίγο τυρί φέτα.

Πάμε να την φτιάξουμε…

Θα χρειαστούμε ντομάτες για τρίψιμο, κολοκυθάκια αυγά λίγη φέτα, λάδι λίγη ρίγανη και αλατοπίπερο.
Τις ποσότητες τις καθορίζετε εσείς, ανάλογα με το πόσα άτομα είστε.

Βάζουμε λοιπόν μέσα σ ένα βαθύ τηγάνι τις ντομάτες τριμμένες, τα κολοκυθάκια κομμένα πολύ λεπτές ροδέλες και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά.
Όταν δούμε ότι είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνουμε το λάδι και τα ανακατεύουμε λίγο, αφού βεβαίως ρίξουμε αλατοπίπερο, λίγη ρίγανη και τα αφήνουμε ακόμη για δέκα λεπτά, να μελώσουν.

Αν το τυρί φέτα που θα βάλετε είναι αλμυρό, δεν βάζετε καθόλου αλάτι.
Αμέσως μετά, ρίχνετε την φέτα θρυμματισμένη, τα ανακατεύετε λίγο και μετά, τα αυγά χτυπημένα.

Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε … ανακατεύουμε σιγά σιγά με σεβασμό, μέχρι να ψηθεί τελείως το αυγό και έτοιμη η στραπατσάδα….

Συνοδεύεται με μια ωραία πράσινη σαλάτα και φρέσκο ψωμάκι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα