back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Την Τρίτη η ψηφοφορία στο SPD για την προεδρία της ΚΟ

Διαβάστε επίσης

Επισπεύδεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου/νέας επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή της, τα μέλη της αποφάσισαν η σχετική ψηφοφορία να πραγματοποιηθεί την Τρίτη. Αρχικά η διεξαγωγή της προβλεπόταν τον Σεπτέμβριο.

Το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό του κόμματος στις Ευρωεκλογές (15,8%) αναζωπύρωσε τη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο της Αντρέα Ναλες, η οποία εκτός από επικεφαλής του κόμματος είναι και πρόεδρος της ΚΟ στο Μπούντεσταγκ.

Δύο ερωτήματα επικράτησαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση: Πρώτον, θα καταφέρει η Νάλες να περάσει την πρότασή της για πρόωρη διεξαγωγή εκλογών επικεφαλής της ΚΟ; Δεύτερον, θα έθετε την ίδια κιόλας ημέρα κάποιος υποψηφιότητα εναντίον της;

Η εξέλιξη ως προς το πρώτο ερώτημα ήταν θετική για την ίδια. Τα 19 από τα 31 μέλη του συμβουλίου υπερψήφισαν την πρόωρη εκλογική διαδικασία. Αντίθετο αποτέλεσμα θα σήμαινε ουσιαστικά την καθαίρεσή της προτού καν διεξαχθεί η εσωκομματική εκλογική διαδικασία.

Όσο για τους συνυποψηφίους; Στελέχη τα ονόματα των οποίων ακούγονταν το τελευταίο διάστημα κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσουν την θέση της Νάλες στην ΚΟ. Ο πρώην επικεφαλής του κόμματος Μάρτιν Σουλτς και ο αντιπρόεδρος της ΚΟ Ματίας Μιρς, μέλος της αριστερής πτέρυγας του κόμματος. Ένας ακόμη αντιπρόεδρος της ΚΟ και επικεφαλής της ΚΟ του SPD στο κοινοβούλιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο Άχιμ Ποστ, το όνομα του οποίου επίσης ακούγεται συχνά, επέλεξε να μην ξεκαθαρίσει τη θέση του κατά την χθεσινή συνεδρίαση. Η συνέχεια την Τρίτη.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα