back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άσκηση ετοιμότητας του Δήμου Αθηναίων- Η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών

Διαβάστε επίσης

Άσκηση αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, σε πραγματικές συνθήκες, θα πραγματοποιηθεί από σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου έως και την Κυριακή 2 Ιουνίου από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αθήνας (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) του δήμου Αθηναίων, στο πρώην στρατόπεδο Αμυγδαλέζας, υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τους δήμους Αχαρνών και Αιγάλεω.

Η κοινή άσκηση θα πραγματοποιηθεί για την αντιμετώπιση κρίσεων που προκύπτουν ως συνεπεία φυσικών καταστροφών (π.χ. σεισμοί) ενώνοντας εθελοντές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με σκοπό την προστασία του πολίτη, εντός και εκτός συνόρων.

Η άσκηση ετοιμότητας θα γίνει με τη συμμετοχή ομάδων της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. από εφτά πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κιλκίς, Λάρισα, Φθιώτιδα, Λοκρίδα, Ικαρία, Χανιά), την Μετεωρολογική ομάδα της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Παιανίας, τη συμμετοχή της Κυπριακής εθελοντικής ομάδας διασωστών CCPVC (Cyprus Civil Protection Volunteer Corps) και της Ελληνική ομάδα Έλληνες Διασώστες (Rescue GR) οι οποίες είναι μέλη του διεθνή οργανισμού διάσωσης EVOLSAR. Επιπλέον θα συμμετέχει και η Κινητή Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΚΟΜΑΚ) της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ συνεργάτες στο εγχείρημα θα είναι τα τοπικά σώματα ασφαλείας, μέλη της οργάνωσης LIONS καθώς και το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο θα συμμετέχει με την εθελοντική συμμετοχή των σπουδαστών του και τη βοήθεια του εξειδικευμένου ακαδημαϊκού του προσωπικού.

Η άσκηση πεδίου θα περιλαμβάνει κατασκήνωση στρατοπέδου, εγκατάσταση κέντρου επιχειρήσεων για τον συντονισμό του δυναμικού, ιατρική σκηνή πρώτων βοηθειών, κουζίνα για τη σίτιση των εθελοντών σε πραγματικό χρόνο, μονάδα πρώτων βοηθειών, μετεωρολογική μονάδα, τμήμα τηλεπικοινωνιών και εντοπισμού εθελοντών, ενώ θα υπάρχει ενίσχυση από ασθενοφόρο, πυροσβεστικό όχημα και τέσσερα επιχειρησιακά οχήματα ομάδων συνεργαζόμενων με την ΕΠ.ΟΜΕ.Α..

H Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) του δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε με κύριο σκοπό την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών από φυσικές καταστροφές, τη διοργάνωση εξειδικευμένων δραστηριοτήτων και την εκπαίδευση νέων εθελοντών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα