back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ.Μπακογιάννης και Ν.Ηλιόπουλος υπέρ της Διπλής Ανάπλασης στο Βοτανικό

Διαβάστε επίσης

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και Νάσος Ηλιόπουλος μίλησαν στην ΕΡΤ για το θέμα του Βοτανικού και τάχθηκαν υπέρ του έργου της Διπλής Ανάπλασης.

Για το θέμα του Βοτανικού και της Διπλής Ανάπλασης μίλησαν μεταξύ άλλων οι Κώστας Μπακογιάννης και Νάσος Ηλιόπουλος. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων, που θα μονομαχήσουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών την Κυριακή, συμφώνησαν ότι το έργο πρέπει να προχωρήσει και ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει το δικό του γήπεδο.

«Το πρότζεκτ του Βοτανικού πρέπει να προχωρήσει άμεσα για τον Παναθηναϊκό». Σε αυτή την πρόταση ουσιαστικά συμφώνησαν πλήρως οι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και Νάσος Ηλιόπουλος οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από την ΕΡΤ για το debate τους.

Αναλυτικά, ο διάλογος μεταξύ των δύο υποψηφίων Δημάρχων Αθηναίων για το θέμα του Βοτανικού:

Κώστας Μπακογιάννης: «Την ερώτηση αυτή, την κάνω και ως Παναθηναϊκός. Είδα με πολύ μεγάλη χαρά ότι αναβιώνει η ιστορία της Διπλής Ανάπλασης. Για όσους δεν το ξέρουν, είναι μια πρόταση που κυκλοφορεί αρκετά χρόνια, ώστε να χτιστεί γήπεδο στον Βοτανικό και να απελευθερωθεί η Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Αν δεν κάνω λάθος, γιατί δεν έχουμε δει επίσημες ανακοινώσεις, αυτό γίνεται και με τη συνεργασία της κυβέρνησης.

Πριν μερικά χρόνια η «Ανοιχτή Πόλη» είχε αρνηθεί την πρόταση αυτή, είχε βγει απέναντι, νομίζω για λόγους περιβάλλοντος κάτι έλεγαν για κορμοράνους. Σήμερα, η «Ανοιχτή Πόλη» υποστηρίζει αυτή την πρόταση; Πάμε όλοι μαζί έτσι ώστε και να αποκτήσει γήπεδο η ομάδα της πόλης και να απελευθερώσουμε έναν τεράστιο χώρο στην καρδιά της Αθήνας;»

Νάσος Ηλιόπουλος: «Έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο συγκεκριμένο. Για εμάς οι πόλεις δεν είναι μουσεία. Τα κομμάτια του αθλητισμού είναι κομμάτια της ιστορίας και της μνήμης της πόλης. Δεν μπορεί κάποιος να σκέφτεται την Αθήνα χωρίς να σκέφτεται την ιστορία του Παναθηναϊκού και ακριβώς γι αυτό τον λόγο πρέπει ο Παναθηναϊκός να έχει δικό του γήπεδο και πρέπει να υπάρχει θεσμική σχέση και θεσμική συνεργασία του Δήμου με τον Παναθηναϊκό. Ένα συγκεκριμένο παράδειγμα θεσμικής συνεργασίας είναι ότι πιθανότατα σε δυο χρόνια θα γίνει το Final Four του μπάσκετ προς τιμήν μιας ιστορικής οικογένειας, που έχει προσφέρει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Δήμος θα πρέπει να το κάνει αυτό μια γιορτή της πόλης.

Επίσης, επειδή πιθανότατα δεν γνωρίζετε τα θέματα της Αθήνας, να σας ενημερώσω ότι η «Ανοιχτή Πόλη» δεν είχε αντίθεση στο ζήτημα του γηπέδου, είχε αντίθεση στο ζήτημα του εμπορικού. Εκεί ήταν που έγινε η προσφυγή και αυτή η προσφυγή ως προς το εμπορικό κερδήθηκε.

Άρα, να δούμε τις τελευταίες εξελίξεις και τα συγκεκριμένα σχέδια και νομίζω ότι με πολύ μεγάλη χαρά και σεβασμό, στον βαθμό που μιλάμε για τέτοιες δραστηριότητες και όχι για μια συνολικότερη τσιμεντοποίηση για μιας από τις λίγες ελεύθερες περιοχές της Αθήνας, νομίζω ότι μπορεί να προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση και το πρώην γήπεδο του Παναθηναϊκού να αποδοθεί στην πόλη για να φτιάξουμε έναν χώρο πολιτισμού, άθλησης και πρασίνου που πραγματικά χρειάζεται σε εκείνη την περιοχή».

Κώστας Μπακογιάννης: «Τέλεια, άρα εγώ προσπερνάω το προσωπικό, εντάξει είμαστε και δυο ημέρες πριν τις εκλογές, και κρατάω το μεγάλο. Βασικά συμφωνούμε».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα