back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μέγαρο Μαξίμου: Η ΝΔ θέλει να εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Διαβάστε επίσης

Για αλαζονική και αντισυνταγματική συμπεριφορά, κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου τη ΝΔ, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Πειραιώς μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον ορισμό της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού αναφέρεται: “Η Νέα Δημοκρατία, αφού έπαιξε αντισυνταγματικά και αντιθεσμικά παιχνίδια, πλήττοντας την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, επιχειρεί τώρα να εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητώντας του να παραβεί τις συνταγματικές του υποχρεώσεις.

Η στάση της ΝΔ είναι πρωτοφανώς αλαζονική, αντισυνταγματική και επιβεβαιώνει ότι επιχειρεί μία ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ στο μεταπολιτευτικό παρελθόν”.

Νωρίτερα η ΝΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για «θεσμικά πρωτοφανή απόφαση, της απερχόμενης κυβέρνησης η οποία εμπλέκει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς εκείνος πλέον καλείται να αποφασίσει αν θα εγκρίνει μια θεσμικά παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα