back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Δεν θέλουμε να προξενήσουμε και άλλα τραύματα στην δικαιοσύνη»

Διαβάστε επίσης

«Η Νέα Δημοκρατία θα μελετήσει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης».

Δήλωσε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και τον Άρη Τόλιο.

Ολόκληρη η δήλωση

«Απευθύναμε κάποια προειδοποίηση και είπαμε ότι δεν πρέπει τώρα η κυβέρνηση να πάει να ολοκληρώσει αυτή την ενέργεια διότι έχει μπει σε μια διαφορετική κατάσταση – καταρχήν είναι πολιτικά απονομιμοποιημένη μετά την ήττα στις εκλογές, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να πάει σε εθνικές εκλογές και είναι αλλιώς τα πράγματα. Υπάρχει η εκδοχή ότι αυτή η κυβέρνηση είναι κατά κάποιο τρόπο υπηρεσιακή».

«Υποστηρίζουμε ότι αυτή την στιγμή υπό αυτή την χρονική συγκυρία και με αυτήν την κατάσταση πολιτικής απονομιμοποιήσης της δεν μπορεί να προβαίνει σε ενέργειες αυτού του θεσμικού βάρους. Αν το κάνει η ΝΔ θα μελετήσει όλα τα ενδεχόμενα- Δεν θέλουμε να προξενήσουμε και άλλα τραύματα στην δικαιοσύνη. Μία ηγεσία η οποία θα οριστεί λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές γιατί τότε θα υπογράψει το προεδρικό διάταγμα – αν το υπογράψει- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα είναι μια ηγεσία με αστερίσκο και με ένα στίγμα αν θέλετε που θα αδικεί και την ίδια την υπόσταση της. Δεν θέλουμε να το κάνουμε αυτό. Να ακολουθήσουμε τους κανόνες και εδώ οι κανόνες είναι αυτοί που ορίζει το Σύνταγμα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα