back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Γραπτά έγινε σήμερα η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου. .

Ακόμη 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, και 2 θανάτους από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που υπογράφει ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, στα 2819 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 162 είναι οι θάνατοι, 23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 126283 κλινικά δείγματα.
Στην αυριανή απογευματινή ενημέρωση, θα μετέχει και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί διεξοδικά στους όρους επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Μαίου.

Στο μεταξύ, σήμερα οι οργανωμένες παραλίες της χώρας υποδέχτηκαν τους λουόμενους τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας είναι διακριτική αλλά συνεχής, ενώ σε περίπτωση που καταγραφούν παρατυπίες τα πρόστιμα είναι πολύ τσουχτερά.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την πειθαρχία που έχει επιδείξει όσον αφορά στην τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων. Ήδη, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης «παίζουν» με πολύ θετικά σχόλια τις σημερινές εικόνες από τις ελληνικές παραλίες. Όλα θα πάνε καλά. Ο ελληνικός λαός, με πειθαρχία και με υπομονή, έχει κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα και τώρα ξεκινάμε την προσπάθεια να κερδίσουμε και το επόμενο στοίχημα, που είναι αυτό της οικονομίας και του ανοίγματος ξανά της κανονικής μας ζωής». Σχολίασε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό, Νίκο Παπαθανάση, επισκέφθηκε νωρίτερα πολλές παραλίες της Αττικής.

Από αύριο με παρουσία πιστών θα γίνονται οι θείες λειτουργίες στις Εκκλησίες, με την τήρηση ωστόσο όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου επαναλειτουργούν εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά outlets, με τους ισχύοντες κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ τις καθημερινές και έως τις 9 το βράδυ τα Σάββατα. Ρολά θα ανοίξουν επίσης διαιτολογικά κέντρα, και κέντρα περιποίησης σώματος, υπηρεσίες στολισμού και σχολές εκπαίδευσης κατοικοιδίων ζώων. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση τους από το καταναλωτικό κοινό. Τις πύλες τους ανοίγουν επίσης, βοτανικοί και ζωολογικοί κήποι και φυσικοί βιότοποι ενώ επαναλειτουργούν και οι γραμματείες των δικαστηρίων.

Την ίδια μέρα ελευθερώνονται και οι μετακινήσεις εκτός νομού. Το Υπουργείο Μεταφορών υπενθυμίζει ότι για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις μετακινήσεις με υπεραστικά , τουριστικά και ιδιωτικής χρήσης λεωφορεία, επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%, ενώ υποχρεωτική είναι η χρήση της μάσκας από όλους τους επιβάτες. Τα μέτρα προφύλαξης θα επανεξεταστούν στις 31 Μαΐου.

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων στην Εφημερίδα των Συντακτών και στα ΝΕΑ που μιλούν για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, προέβη το υπουργείο Οικονομικών. Η σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για ευσεβείς πόθους της αντιπολίτευσης και ξεκαθαρίζει ότι “το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση ουδέποτε σχεδίασε, ούτε σχεδιάζει μειώσεις μισθών στο Δημόσιο».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας τα ίδια δημοσιεύματα καταλόγισε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, σχέδιο εσωτερικής υποτίμησης βγαλμένο απευθείας από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια του ΔΝΤ, που θα οδηγήσει στη μείωση των εισοδημάτων και της αγοραστικής δύναμης όλων των μισθωτών και, κατά συνέπεια, στην κατάρρευση της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών Σουνίου. Εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος στο 35ο χλμ , στην περιοχή Αγία Μαρίνα Κορωπίου, η κυκλοφορία των οχημάτων, στο ρεύμα προς Αθήνα, διεξάγεται μόνο από τη μία λωρίδα.

Μεγάλες ποσότητες κάνναβης διακινούσε κύκλωμα ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας και τη Δυτική Αττική, το οποίο εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Ειδικότερα, συνελήφθησαν, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση, στις περιοχές του Περιστερίου, του Ιλίου, της Πετρούπολης, των Μεγάρων και της Κυψέλης, εννέα άτομα, εκ των οποίων δύο Αλβανοί και επτά Έλληνες.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα