back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ενδοκυβερνητικές τριβές για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη – Για αντιθεσμικά παιχνίδια κατηγορεί τη ΝΔ το Μαξίμου

Διαβάστε επίσης

Σε ενδοκυβερνητική δοκιμασία εξελίχθηκε για τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα η διαδικασία επιλογής νέων προσώπων στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, καθώς οι αντιρρήσεις που είχαν ήδη αρχίσει να διατυπώνονται στο εσωτερικό του κόμματος από στελέχη που ζητούσαν να μην προχωρήσουν τώρα οι αλλαγές στην ιεραρχία του Αρείου Πάγου, μεταφέρθηκαν και στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, που διακρίνονται για μετριοπάθεια τους, όπως οι Γ. Σταθάκης, Σ. Πιτσιόρλας, αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, έθεσαν ενώπιον του πρωθυπουργού, ο καθένας με διαφορετικό ύφος και τόνο, τον προβληματισμό τους για το κατά πόσο είναι δεοντολογικά σωστό να δρομολογηθούν οι σχετικές αλλαγές στην παρούσα χρονική συγκυρία.

Κατά πληροφορίες αντίστοιχες επιφυλάξεις εξέφρασε και ο Δ. Βίτσας. Πάντως από το Μέγαρο Μαξίμου τονιζόταν πως η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι διατηρεί στο ακέραιο τις αρμοδιότητες της στο συγκεκριμένο ζήτημα κατέβαλλε κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει συναίνεση με τη Ν.Δ, κάτι που δεν επετεύχθη με ευθύνη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη.

Μάλιστα κατηγορούσαν τον αρχηγό της Ν.Δ πως εξ αρχής χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο ζήτημα για να παίξει παιχνίδια εντυπώσεων, εμπλέκοντας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι που στο τέλος επιβεβαιώθηκε με την ανακοίνωση της Πειραιώς, όπου καλούσε τον Προκόπη Παυλόπουλο να μην δεχθεί τους διορισμούς της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Την κίνηση αυτή της Πειραιώς σχολίασε με σκληρό ύφος το γραφείο Tύπου του πρωθυπουργού.

«Η Νέα Δημοκρατία, αφού έπαιξε αντισυνταγματικά και αντιθεσμικά παιχνίδια, πλήττοντας την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, επιχειρεί τώρα να εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της και τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητώντας του να παραβεί τις συνταγματικές του υποχρεώσεις. Η στάση της ΝΔ είναι πρωτοφανώς αλαζονική, αντισυνταγματική και επιβεβαιώνει ότι επιχειρεί μία ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ στο μεταπολιτευτικό παρελθόν».

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα