back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά στον ANT1: Προνόμιο κάθε προέδρου να στελεχώνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας – Οι απουσίες διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Υπεραμύνθηκε της επιλογής της η Φώφη Γεννηματά να ορίσει τον Γιώργο Καμίνη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας παρά τη ρήξη που επήλθε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου η κ.Γεννηματά τόνισε οτι αποτελεί προνόμιο κάθε προέδρου να στελεχώνει το ψηφοδέλτιο επικρατείας, να αξιολογεί και να δίνει το στίγμα που επιθυμεί.

Έκρινα οτι το προφίλ Βενιζέλου δεν ταιριάζει με τους προοδευτικούς ψηφοφόρους, αποηγοτευμένους απο τον ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας οτι η επιλογή Καμίνη σηματοδοτεί τη διεύρυνση του χώρου, ανοίγοντας την πόρτα στους προοδευτικούς πολίτες ώστε να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής. Χαρακτήρισε ανυπόστατα και υποβολιμαία, όσα ακούγονται με αφορμή και την αναφορά Βενιζέλου οτι το ΚΙΝΑΛ καθίσταται ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ώρα να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις και τον πολιτικό αχταρμά που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: ήρθε η ώρα να λογαριαστούμε στον προοδευτικό χώρο. Παράλληλα, υπενθύμισε την απόφαση του συνεδρίου για αυτόνομη πορεία τονίζοντας οτι το ΚΙΝΑΛ θα αναδειχθεί προοδευτικός πόλος απέναντι και στη ΝΔ η οποία με χορηγό τον Αλέξη Τσίπρα έχει την κυριαρχία στη χώρα.

Σε οτι αφορά την απόφαση Βενιζέλου να θέσει εαυτόν εκτός ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά αφού έκανε λόγο για σημαντική προσφορά του στην παράταξη και την χώρα, επανέλαβε οτι η απόφαση ήταν δική του και οτι στη θέση του θα διεκδικούσε τον σταυρό και την αξιολόγηση των ψηφοφόρων, στην Α Θεσσαλονίκης ή και σε όποια άλλη περιφέρεια. Θα έδινα τη μάχη ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζοντας οτι οι απουσίες διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετεκλογικές συνεργασίες

Η συζήτηση της επόμενης μέρας οφείλει να γίνει την επόμενη μέρα αφού ακούσουμε τον ελληνικό λαό, επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά απαντώντας στην ερώτηση αν το ΚΙΝΑΛ μετά τις εθνικές εκλογές θα συνεργαστεί με τη ΝΔ σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδυναμία της ΝΔ και δεδομένης της απλής αναλογικής που θα ακολουθήσει σε νέα εκλογική αναμέτρηση. Η χώρα χρειάζεται ισχυρό προοδευτικό πόλο, σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση που μπορεί να συνεννοηθεί για όλα τα μεγάλα θέματα. Μόνο ο ελληνικός λαός θα υποδείξει πως θα κυβερνηθεί ο τόπος κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα