back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Αντρέα Νάλες παραιτείται από την προεδρία του SPD

Διαβάστε επίσης

Η Αντρέα Νάλες ανακοίνωσε την παραίτησή της από την ηγεσία των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και από την προεδρία της ΚΟ του κόμματος στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, στον απόηχο των χαμηλών ποσοστών που συγκέντρωσε στις Ευρωεκλογές.

“Επιθυμώ με την παραίτησή μου να επιτρέψω την αντικατάστασή μου και στα δύο αξιώματα με συντεταγμένο τρόπο”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Νάλες ανέλαβε την προεδρία του κόμματος τον Απρίλιο του 2018, υπήρξε επικεφαλής της ΚΟ από τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ είχε χρηματίσει υπουργός Εργασίας την περίοδο 2013-2017.

Η εκλογή επικεφαλής της ΚΟ ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο. Τα αποθαρρυντικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, ωστόσο, (15,8%) που προσγείωσαν το SPD στην τρίτη θέση πίσω από την Ένωση Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών και του Πρασίνους, ενέτειναν την ήδη υπάρχουσα ανησυχία εντός των κόλπων του κόμματος, το οποίο δημοσκοπικά σημειώνει το ένα ιστορικό χαμηλό μετά το άλλο από τις ομοσποδναικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017, και επεύσπευσαν την εκλογή προέδρου της ΚΟ για την Τρίτη, 4 του μηνός.

Πλέον, ξεκινά και η κούρσα για την προεδρία του κόμματος.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

  • Ετικέτες
  • SPD
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα