back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μοσχαράκι κοκκινιστό με φασολάκια

Διαβάστε επίσης

Η μυρωδιά του σπιτιού την Κυριακή, μ’ ένα φαγητό που μοσχομυρίζει…

Θα χρειαστούμε ένα κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες, πέντε έξι ντομάτες στον τρίφτη και ένα κουτάλι της σούπας πελτέ ντομάτας, ένα πολύ μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λάδι, ένα ποτήρι κρασί, ότι έχετε, μην κολλάτε στο χρώμα, αλατοπίπερο και ένα κύβο λαχανικών. Πάμε τώρα να το φτιάξουμε…

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κομμάτια του μοσχαριού, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι, σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ξεκολλάει από μόνο του από την κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα και το σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα, κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει παντού, διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο ζεστό νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών και τα ανακατεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα του φαγητού.

Προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό, όσο να σκεπάσουμε τα κομμάτια του κρέατος με την σάλτσα και αφήνουμε να βράσει το κρέας με την σάλτσα μέχρι να δέσουνε, θα χρειαστεί περίπου μιάμιση ώρα για να μαλακώσει το κρέας.

Αν χρησιμοποιείτε χύτρα ταχύτητας ακόμη καλύτερα, σε μισή ώρα θα είστε έτοιμη, οπότε τότε ρίχνετε μέσα και τα φασολάκια ανακατεύετε να ενσωματωθούν και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι τα φασολάκια να μαλακώσουν και το φαγητό μας να μείνει με λίγη σάλτσα όχι περιττά νερά.

Απολαύστε το με ένα κόκκινο κρασί, λευκά τυριά και φρέσκο ψωμάκι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα