back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκονται τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας της τροχαίας, σ’ όλη την επικράτεια, λόγω της διεξαγωγής του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τα έκτακτα μέτρα επιχειρούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και διευκόλυνσης των πολιτών στις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός της τροχαίας πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει:

  • Τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σ’ όλο το οδικό δίκτυο της χώρας
  • Τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια

Παράλληλα, ο σχεδιασμός προβλέπει τη διάθεση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση των μέτρων, καθώς και τον απαιτούμενο συντονισμό και εποπτεία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, θα διατεθεί σταδιακά το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού της τροχαίας καθώς και μεγάλος αριθμός περιπολικών, μοτοσικλετών και συμβατικών οχημάτων με τον ανάλογο εξοπλισμό.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα