back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απόλυτη κυριαρχία της Ν.Δ. στις Περιφέρειες

Διαβάστε επίσης

Το αποτέλεσμα της κάλπης στον χθεσινό δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών χαρακτηρίζεται από την απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας.

Η επικράτηση των υποψηφίων της Ν.Δ επισφραγίστηκε χθες,  καθώς εξέλεξε επτά Περιφερειάρχες μετά  τους πέντε οι οποίοι είχαν εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Ποτέ στο παρελθόν μια παράταξη δεν είχε κερδίσει τις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, ενώ η Ν.Δ στις εκλογές του 2014 είχε κερδίσει 6 περιφέρειες.

Η πλέον συμβολική νίκη είναι στην Περιφέρεια Αττικής, όπου ο κ.Γιώργος Πατούλης επικράτησε απέναντι στην Ρένα Δούρου με μεγάλη διαφορά.

Στις περιφερειακές εκλογές, από την 1η Κυριακή εξελέγησαν οι περιφερειάρχες: Γιώργος Κασαπίδης (52,13%) στη Δυτική Μακεδονία, Αλέξανδρος Καχριμάνης (57,10%) στην Ήπειρο, Κώστας Αγοραστός (55,75%) στη Θεσσαλία, Απόστολος Τζιτζικώστας (62,03%) στην Κεντρική Μακεδονία και Γιώργος Χατζημάρκος (53,61%) στο Νότιο Αιγαίο.

Η μόνη Περιφέρεια όπου δεν εξελέγη υποψήφιος της Ν.Δ είναι η Κρήτη όπου επικράτησε ο Σταύρος Αρναουτάκης (60,78%)

Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε στον β γύρο να εκλέξει άλλους 7 Περιφερειάρχες:

Περιφέρεια Αττικής: Γιώργος Πατούλης 66,2%
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης 56,4%
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Χρήστος Μέτιος 51,1%
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Παναγιώτης Νίκας 52,7%
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός 51,4%
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα 59,1%
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Κωνσταντίνος Μουτζούρης 51,1%

“Ο χάρτης βάφτηκε γαλάζιος, όχι το χρώμα της ΝΔ, αλλά το χρώμα της πατρίδας μας”, δήλωσε από τα γραφεία του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα.

Δήμαρχος Αθηναίων εξελέγη ο Κώστας Μπακογιάννης με ιστορικό ρεκόρ 65,3%, στον Πειραιά επανεκλέγεται ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης με 57,92% ενώ η ανατροπή έγινε στον Δήμο Θεσσαλονίκης με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να αναλαμβάνει τον δημαρχιακό θώκο κάνοντας την ανατροπή, με ποσοστό 67%, έχοντας ξεπεράσει τον Νίκο Ταχιάο ο οποίος είχε επικρατήσει στον Α΄ γύρο.

“Υπάρχει μόνο μια παράταξη στον Δήμο, η παράταξη της Αθήνας”, τόνισε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι παρά τις διαφωνίες με τον Κώστα Μπακογιάννη, θα μπορέσουν να συνεργαστούν για το καλό της πόλης.

Συγχαρητήρια στον κ. Μπακογιάννη από τον Τζέφρι Πάιατ. «Προσβλέπω στη συνέχιση της ισχυρής συνεργασίας της Πρεσβείας με την πόλη των Αθηνών για να βοηθήσουμε αυτή την παγκόσμια πρωτεύουσα να παράγει έργο στους πολίτες της» έγραψε στο twitter ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Στη μάχη των εθνικών εκλογών ρίχνονται τώρα τα κομματικά επιτελεία

“Δυστυχώς ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν γίνει εσωτερικές συζητήσεις, για να δούμε όλα τα ζητήματα που πλήγωσαν. Πάντως, την έννοια “δεν κατάλαβαν οι πολίτες”, πρέπει να την απαλείψουμε εντελώς από τα επιχειρήματά μας”, τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.

Όπως είπε, χρειάζεσαι πολύ περισσότερα πράγματα για να πείσεις ότι κατόρθωσες να βγάλεις τη χώρα από τη μνημονιακή κηδεμονία, αλλά συνεχιζόταν μία νεοφιλελεύθερη επιλογή, με τις εντολές των δανειστών η οποία έφερνε βαθιές πληγές.

Μήνυμα από τη Φώφη Γεννηματά μέσω του ALPHA μετά τη ρήξη που έφερε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο η απόφασή της να ορίσει τον Γιώργο Καμίνη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Σε πολύ αυστηρούς τόνους υπενθύμισε ότι είναι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί νέο γύρο εσωστρέφειας.

“Δεν έδιωξε κανείς τον κ. Βενιζέλο. Η διαχείριση του θέματος από τον ίδιο ήταν άκομψη και υπερβολική”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Κώστας Πανταζής, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΚΙΝΑΛ.

«Μπαίνουμε από σήμερα στη μάχη των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου με μεγαλύτερο πείσμα αλλά και με μεγάλη αισιοδοξία. Σε αυτές τις εθνικές εκλογές, σε συνθήκες μάλιστα, ανόδου της συντηρητικής πολιτικής -εξαιτίας και της σημερινής κυβέρνησης, που αναστήλωσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική- κρίνεται κυρίως πόσο ισχυρός θα είναι ο ελληνικός λαός, το λαϊκό κίνημα την επόμενη μέρα, για να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Κι αυτό σήμερα μπορεί να το δώσει μόνο ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ», δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα