back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μωυσής Ελισάφ: «H εκλογή μου έχει τόσο σημαντικό συμβολισμό»

Διαβάστε επίσης

«Η εκλογή ενός Εβραίου Δημάρχου έχει σημαντικό συμβολισμό», τόνισε ο νέος Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο δήλωσε ότι «αυτό αποδεικνύει ότι οι κοινωνίες απαλλάσσονται από προκαταλήψεις και στερεότυπα του παρελθόντος και αξιολογούν προγράμματα, επιτελείο και θέσεις».

«Η εκλογή μου αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα, καθώς έδειξε ότι οι συμπολίτες μου αξιολόγησαν το πρόγραμμα της παράταξης μου και άφησαν πίσω διχαστικές λογικές και επιμέρους ιδιαιτερότητες, όπως είναι η θρησκευτική μου ταυτότητα», δήλωσε ο κ. Ελισάφ και πρόσθεσε:

«Στόχευση μας ήταν να δημιουργήσουμε μια ακηδεμόνευτη παράταξη μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα και καταφέραμε να συνυπάρξουν στελέχη από τη ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι τα Ιωάννινα πρέπει να βαδίσουν στα χνάρια της πολιτικής Μπουτάρη όσον αφορά στην εξωστρέφεια της πόλης. «Πιστεύω στην επιτυχία Μπουτάρη που μετέτρεψε μια ξενοφοβική και κλειστή πόλη σε ευρωπαϊκή – πολυπολιτισμική και φιλελεύθερη».

Τέλος, όσον αφορά στο θέμα της απλής αναλογικής ο κύριος Ελισάφ είπε ότι : «Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Η απλή αναλογική απαιτεί συναινέσεις- η δική μας παράταξη μπορεί να γεφυρώσει διαφορές και μπορούμε σε ισότιμη βάση να συνεργαστούμε για το κοινό καλό και βάσει προγραμματικών θέσεων ώστε να βρεθεί η δυναμική εκείνη πλειοψηφία που θα οδηγήσει τα Γιάννενα στη νέα εποχή».

Νewsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα