back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

SPD: ορίστηκε η προσωρινή ηγετική τριάδα μετά την παραίτηση Νάλες

Διαβάστε επίσης

“Σοσιαλδημοκράτισσα με καρδιά”, χαρακτήρισε η Άνγκελα Μέρκελ την Αντρέα Νάλες, επισημαίνοντας για πολλοστή φορά την αφοσίωσή της στον Μεγάλο Συνασπισμό, έπειτα από την ανακοίνωση της Νάλες ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από την ηγεσία του SPD, την προεδρία της ΚΟ του κόμματος, αλλά και από την πολιτική εν συνόλω.

Η γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τον σεβασμό της για την Νάλες και όποια απόφαση λαμβάνουν οι Σοσιαλδημοκράτες, ο κυβερνητικός εταίρος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών, επισημαίνοντας σε δήλωσή της στο Konarad-Adenauer-Haus, τα κεντρικά του κόμματός της στο Βερολίνο: “Θα συνεχίσουμε το κυβερνητικό έργο”.

Τον σεβασμό προς το πρόσωπο της Νάλες εξέφρασε και η Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, επικεφαλής της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών και της ΚΟ του κόμματος.

Η Νάλες θα υπέβαλε την παραίτησή της σήμερα από την ηγεσία του SPD και αύριο θα παραιτηθεί και επισήμως από την προεδρία της ΚΟ. Σύμφωνα με επιστολή της χθες στα μέλη του κόμματος προχωρά σε αυτή την απόφαση προκειμένου να δώσει την δυνατότητα διαδοχής με συντεταγμένο τρόπο.

Τώρα, πρέπει να ξεκινήσει η κούρσα διαδοχής. Κανείς, ωστόσο, δεν έχει ακόμη εκφράσει τη βούλησή του να είναι υποψήφιος.

Την ηγεσία του κόμματος αναλαμβάνουν προσωρινά η Μάλου Ντράιερ, πρωθυπουργός του κρατιδίου Ρηνανία-Παλατινάτο, η Μανουέλα Σβέσιχ, πρωθυπουργός του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, και ο Τορστεν Σέφερ-Γκίμπελ, επικεφαλής του SPD στο κρατίδιο της Έσσης.

Την ώρα που γνωστοποιήθηκε η προσωρινή ηγετική τριάδα του κόμματος, το SPD του κρατιδίου Σαξονία-Άνχαλτ δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της λήξης του Μεγάλου Συνασπισμού.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα