14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στη Βρετανία ο Ντόναλντ Τραμπ για τριήμερη επίσκεψη

Διαβάστε επίσης

Στη Βρετανία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τριήμερη επίσκεψη.

Το Air Force One προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου στις 11 το πρωί ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία Μελάνια θα γίνουν το απόγευμα δεκτοί από τη βασίλισσα, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Διαδηλώσεις διοργανώνονται σε όλη τη χώρα, μεταξύ άλλων στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Μπέλφαστ, το Μπέρμιγχαμ και το Νότιγχαμ.

Με σαφείς παρεμβάσεις στη βρετανική πολιτική ζωή, ακολουθώντας δηλαδή για μία ακόμη φορά τη δική του διπλωματική οδό, ο Ντόναλντ Τραμπ αρχίζει σήμερα την τριήμερη επίσκεψή του στη Βρετανία.

Αύριο θα συναντηθεί με την απερχόμενη Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, όπου αναμένεται να συζητήσουν τόσο τα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Βρετανίας-στα οποία έχουν σαφή διάσταση απόψεων- όσο και για το θέμα της Κλιματικής Αλλαγής. Στην ατζέντα των συνομιλιών επίσης αναμένεται να βρεθεί και το θέμα του κινεζικού κολοσσού Huawei.

Για τον Αμερικανό πρόεδρο, το Brexit θα ήταν τελειωμένη υπόθεση, εάν η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είχε ακολουθήσει τις συμβουλές του. «Της είπα πώς να το κάνει, αλλά δεν με άκουσε», είχε δηλώσει πριν από περίπου έναν χρόνο, κατά την πρώτη του επίσκεψη στη Βρετανία. Έκτοτε, δεν έχει αλλάξει ούτε γνώμη ούτε μέθοδο.

Καταπατώντας τους κανόνες της διπλωματίας, ο Τραμπ παρενέβη ανοιχτά στα βρετανικά πολιτικά πράγματα εν όψει της επίσκεψής του. Τάχθηκε υπέρ του no deal Brexit και της ευθείας σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αμφισβήτησε τη διαπραγματευτική δεινότητα της Μέι και στήριξε την υποψηφιότητα του Μπόρις Τζόνσον για τη διαδοχή στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, με τον οποίο άλλωστε ευθυγραμμίζεται πλήρως όσον αφορά την πολιτική του στο Brexit.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα