back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μεταξύ 10-13 Ιουνίου ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο για την προκήρυξη των εκλογών

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ 10 και 13 Ιουνίου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφτεί τον ΠτΔ, προκειμένου να ζητήσει την πρόωρη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Την Πέμπτη ψηφίζονται στη Βουλή οι νέοι ποινικοί κώδικες

Πρόσθεσε, ότι η προεκλογική περίοδος δεν μπορεί να υπερβεί τις 30 ημέρες και χρονικά την περίοδο εκείνη είναι το συνταγματικό όριο για την προκήρυξη εκλογών. Όσον αφορά τη λειτουργία της Βουλής, υπογράμμισε ότι έως ότου διαλυθεί, η κυβέρνηση έχει πλήρεις αρμοδιότητες. Ο κ. Βούτσης προανήγγειλε, ως εκ τούτου, την ψήφιση στην Ολομέλεια διεθνών κυρώσεων αύριο, του νομοσχεδίου για τους Ποινικούς Κώδικες την Πέμπτη και του νομοσχεδίου για δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» την Παρασκευή.

«Ευελπιστώ ότι θα έχουμε μικρό αριθμό τροπολογιών και δεν θα είναι φωτογραφικού χαρακτήρα», απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής στις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση θα επιδοθεί σε μπαράζ ρουσφετολογικών τροπολογιών, λίγο πριν διαλυθεί η παρούσα Βουλή.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Την ίδια ώρα, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ θα απέχουν από τις διαδικασίες της Βουλής, καταγγέλλοντας αντιθεσμική λειτουργία και προσπάθεια της κυβέρνησης να τακτοποιήσει, μέσω τροπολογιών, μικροπολιτικές εκκρεμότητες. Το Ποτάμι δεν θα αποχωρήσει, εκτός κι αν τα νομοσχέδια μετατραπούν σε «ξενιστές τροπολογιών», δήλωσε ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Εν τω μεταξύ, να αποσυρθούν τα νομοσχέδια του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ζητεί η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Προειδοποιεί, ότι από τις προωθούμενες διατάξεις υπάρχει κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων και μαζικών αποφυλακίσεων.

Φ. Γεννηματά: «Δεν ήταν ποτέ επιλογή μου η ρήξη»

Σε εξέλιξη η κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝ.ΑΛ. με φόντο και τις τελευταίες εξελίξεις, αναφορικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Ανοίγουμε πόρτα στους προοδευτικούς πολίτες, αυτή τη στρατηγική υπηρετούν όλες οι επιλογές και των ψηφοδελτίων», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά κατά την εισήγησή της. «Δεν υπάρχουν προσωπικά κριτήρια, υπάρχουν πολιτικά κριτήρια και δεν ήταν ποτέ επιλογή μου η ρήξη. Πάντα επεδίωκα την ενότητα, γιατί ποτέ δεν ήταν αυτονόητη», επεσήμανε η κ. Γεννηματά.  

Παράλληλα, απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας, ώστε όλοι μαζί ενωμένοι, όπως είπε, «να δώσουμε την κορυφαία μάχη για να αποδυναμωθεί περαιτέρω και καθοριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ και να αποτραπεί η κυριαρχία της ΝΔ».  

Νewsroom Αθήνα 9.84 – Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα