back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα – Προθεσμία έως 4 Ιουλίου

Διαβάστε επίσης

To φοιτητικό επίδομα στέγασης των 1.000 ευρώ θα μπορούν να διεκδικήσουν οι δικαιούχοι, υποβάλλοντας την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υουργείου Παιδείας από την Τρίτη 4 Ιουνίου.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 θα υποβάλλονται από την Τρίτη, έως και την Πέμπτη 4 Ιουλίου.

Δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση έχουν οι φοιτητές που είναι Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι άλλης χώρας της Ε.Ε., να είναι κάτοχοι φοιτητικής ταυτότητας σε ισχύ και να διαθέτουν Α.Φ.Μ. Να σημειωθεί πως η υπηκοότητα αφορά μόνο τον ίδιο τον φοιτητή και όχι τους γονείς ή τους κηδεμόνες του.

Επίσης θα πρέπει πρώτα να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2018, αλλιώς η αίτησή του θα απορριφθεί αυτόματα.

Προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν ο ενδιαφερόμενος φοιτητής δικαιούται το επίδομα, γίνεται έλεγχος κάποιων κριτηρίων υποβάλλοντας τα αντίστοιχα δικαιολογητικά. Μέσω των ανάλογων δικαιολογητικών ελέγχεται το οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους.

Επίσης ο φοιτητής δεν θα πρέπει να έχει υπερβεί το προβλεπόμενο, από τον κανονισμό σπουδών, χρονικό όριο εξαμήνων φοίτησης. ενώ θα πρέπει το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος να έχει περάσει τα μισά μαθήματα, κάτι το οποίο θα πιστοποιηθεί με σχετική βεβαίωση. Επιπλέον θα πρέπει να καταθέσει και το μισθωτήριο συμβόλαιο που θα ελεγχθεί με αυτόματη διασύνδεση του Πληροφοριακού Συστήματος υποβολής αιτήσεων. Τα περισσότερα δικαιολογητικά θα ελέγχονται μέσω αυτόματης διασύνδεσης ηλεκτρονικής εφαρμογής με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων από όπου αντλούνται τα σχετικά στοιχεία.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου), προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα