back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι η Ελλάδα θα καταγράψει φέτος ύφεση της τάξης του 9,7%, τη μεγαλύτερη σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, εξαιτίας κυρίως της μεγάλης εξάρτησης της χώρας από τον τουρισμό, σημειώνει σε άρθρο του ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο ΒΗΜΑ της Κυριακής. Ο ίδιος υπογραμμίζει ωστόσο, ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πορεία της χώρας, καθώς εκτιμούν ότι το χρέος της θα παραμείνει βιώσιμο, ενώ από το 2021, θα σημειώσει τη μεγαλύτερη αποκλιμάκωση, μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.

Ξεκινά αύριο η δεύτερη και πιο κρίσιμη φάση της επιστροφής στην κανονικότητα, με οδηγό και πάλι το τρίπτυχο τήρηση αποστάσεων, απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας..
Πιο συγκεκριμένα από αύριο …

Στα σχολεία επιστρέφουν οι μαθητές της πρώτης και δευτέρας Λυκείου, και οι μαθητές Γυμνασίου, με τους ίδιους όρους και τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν και δοκιμάστηκαν στην πράξη, κατά την επιστροφή των μαθητών της τρίτης λυκείου. “Μένουμε ασφαλείς και στο σχολείο!” έγραψε στο Twitter, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επαναλειτουργούν εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά, διαιτολογικά γραφεία, κέντρα περιποίησης σώματος, ζωολογικά πάρκα, βοτανολογικοί κήποι καθώς και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι..

Άγκυρα σηκώνουν τα πλοία από και προς την Κρήτη. Χωρίς περιορισμούς θα γίνεται η μετακίνηση των πολιτών σε όλη την ηπειρωτική χώρα. Τραίνα, λεωφορεία και καράβια θα αναχωρούν ωστόσο με το 50% της πληρότητάς τους, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας από όλους τους επιβαίνοντες.. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα επανεξεταστούν στις 31 Μαίου.

Σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κορονοϊό θα έχουμε και στις φυλακές. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής θα επιτρέπονται και πάλι, τα κλειστά επισκεπτήρια και η εισαγωγή τροφίμων και ρουχισμού.

Σε περίπου δύο ώρες, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, θα ανακοινώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης από την ερχόμενη Δευτέρα.. Ενώ αύριο, στη Βουλή θα κατατεθεί, η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, που προβλέπει – μεταξύ άλλων – την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και σε κοινόχρηστους χώρους.

Πολύ αυξημένη και σήμερα η προσέλευση του κόσμου σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, ειδικά στις μη οργανωμένες παραλίες, όπου δεν υπάρχει έλεγχος.

Ο ΑΘΗΝΑ 9,84 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας ανοίγει τα μικρόφωνα σε οργανώσεις, συλλογικότητες, ομάδες και πρόσωπα που δίνουν τη μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία όλων. Συζητήσεις και αφιερώματα υπάρχουν σε όλες τις ζώνες του προγράμματος, ενώ κάθε ώρα, αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων, ακούμε και εκπροσώπους των οργανώσεων. Αμέσως μετά από αυτό το δελτίο ειδήσεων θα ακούσουμε την Γαρυφαλλιά Αναστασοπούλου από το Δίκτυο καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις και αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα