back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ενστάσεις για τις μειώσεις στις επικουρικές από τον Συνήγορο του Πολίτη

Διαβάστε επίσης

Σοβαρές ενστάσεις ως προς τον τρόπο επανυπολογισμού των επικουρικών συντάξεων εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη με έγγραφό του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, μετά από προσφυγές συνταξιούχων.

Η παρέμβαση από τον Συνήγορο του Πολίτη, αφορά όλες τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις που έγιναν βάσει του άρθρου 96 του «νόμου Κατρούγκαλου» (ν. 4387/2016)

Συγκεκριμένα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι:

«Οι πολίτες που έχουν προσφύγει στην Αρχή, αναφέρουν ότι, ενώ η επικουρική σύνταξή τους έχει μειωθεί, σε ορισμένες περιπτώσεις δραματικά, μετά την εφαρμογή του άρθρου 96 του ν. 4387/2016, για τη μείωση του ν. 4093/2012 λαμβάνεται υπόψη το ποσό της επικουρικής σύνταξης ως είχε πριν τον ν. 4387/2016. Αυτό έχει ως συνέπεια η ποσοστιαία μείωση του ν. 4093/2012 να γίνεται επί συνολικού ποσού σύνταξης που δεν λαμβάνει ο συνταξιούχος, εφόσον το μέρισμα ή η επικουρική σύνταξη που λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμού αυτού του συνολικού ποσού σύνταξης είναι πλέον μειωμένο. Γίνεται δηλαδή ποσοστιαία μείωση επί ενός μη πραγματικά καταβαλλόμενου ποσού, γεγονός που προκαλεί την εύλογη αμφιβολία των πολιτών ως προς την ορθή εφαρμογή του νόμου.»

Διαβάστε την αναφορά του Συνηγόρου του Πολίτη προς το υπουργείο Εργασίας και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δημήτρης Κωστάκος 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα