back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η εθνική ποδοσφαίρου κάνει νέο ξεκίνημα

Διαβάστε επίσης

Η εθνική Ελλάδος προετοιμάζεται για τις κρίσιμες αναμετρήσεις με την Ιταλία το Σάββατο και με την Αρμενία τρεις ημέρες αργότερα στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2020.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναζητά μια νέα επιτυχία για να επιστρέψει στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, κυρίως όμως αναζητά μια νέα ταυτότητα.

Εχουν γίνει αρκετές απόπειρες, έχουν αλλάξει αρκετοί προπονητές μετά τον Οτο Ρεχάγκελ και το ελληνικό ποδόσφαιρο κάνει βήματα πίσω. Μοιραία και η εθνική ομάδα έχει κάνει βήματα πίσω προσπαθώντας να βρει μια νέα φιλοσοφία και να «χτίσει» μια νέα βάση.

Αυτή τη φορά με τον Άγγελο Αναστασιάδη στην τεχνική της ηγεσία επιζητά να δημιουργήσει μια νέα δομή που θα ξεκινά από τις εθνικές ομάδες των μικρότερων ηλικιών και θα καταλήγει στην ομάδα των ανδρών τη… βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όλα αυτά όμως κρίνονται συνήθως -ίσως και άδικα- από τα αποτελέσματα και αυτό που κυρίως λείπε από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι οι μεγάλες επιτυχίες, που θα καθιερώσουν τις καριέρες των παικτών και θα δικαιώσουν τις προσπάθειες.

Κόντρα στην Ιταλία λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία για τους Ελληνες διεθνείς να δείξουν πως έχουν κάνει βήματα προόδου και κυρίως να πάρουν το αποτέλεσμα που χρειάζεται η εθνική ομάδα.

Ασφαλώς υπάρχει και το τεράστιο βαθμολογικό κίνητρο για την πρόκριση στο EURO 2020. Η «γαλανόλευκη» έχει δώσει ήδη δύο αγώνες και μάλιστα εκτός έδρας με το Λιχτενστάιν (0-2) και τη Βοσνία (2-2) έχοντας συγκεντρώσει 4 βαθμούς.
Έτσι λοιπόν είναι ανάγκη να πάρει δύο νίκες στα επόμενα δύο ματς με την Ιταλία και την Αρμενία στο ΟΑΚΑ για να κερδίσει έδαφος.

Φυσικά η παρουσία των Ιταλών διεθνών, ποδοσφαιριστών παγκόσμιας ακτινοβολίας αποτελεί ένα ακόμα κίνητρο για τους Ελληνες φιλάθλους να βρεθούν το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ και να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα