back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η πλατεία ήταν γεμάτη από το νόημα του εθελοντισμού

Διαβάστε επίσης

Ψήφο καρδιάς στον εθελοντισμό

Περίπου 40 εθελοντικοί οργανισμοί με τους εθελοντές τους έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Συντάγματος, γιορτάζοντας για 16η συνεχή χρονιά τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία και τον άνθρωπο.

giorti_ethelontismou

16η Γιορτή Εθελοντισμού

Ενημερωτικά περίπτερα των οργανώσεων έχουν στηθεί στην πλατεία δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν, το έργο των εθελοντικών οργανισμών και να μιλήσουν με τους εθελοντές και να μάθουν για τον εθελοντισμό στην πράξη. Παράλληλα πλήθος δρώμενων για παιδιά και ενήλικες με θέμα το πνεύμα του εθελοντισμού είναι σε εξέλιξη, όπως επιδείξεις ναυαγοσωστικής και πρώτων βοηθειών, παιχνίδια, μουσική και παραδοσιακοί χοροί για το τέλος. Η γιορτή θα διαρκέσει έως τις 7.00 το απόγευμα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε καταφέρει να συγκεντρωθούμε εδώ στη καρδιά της Αθήνας 40 εθελοντικές οργανώσεις για να ενώσουμε τη δύναμή μας έτσι ώστε όσο τον δυνατόν Αθηναίοι πολίτες να μπορέσουν να συναντηθούν με αυτόν τον δρόμο που εμείς τον λέμε δρόμο καρδιάς και είναι ο εθελοντισμός» λέει στον Αθήνα 9.84 η Βιργινία Γεωργοπούλου υπεύθυνη της Κίνησης Φορέων Εθελοντισμού και μέλος της οργάνωσης «Νέα Ακρόπολη».

H Κινητή Μονάδα εξέτασης για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B & C της PRAKSIS, θα βρίσκεται από τις 15:00-17:00 στη πλατεία, δίνοντας την δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί για ένα ανώνυμο και χωρίς ραντεβού test. Επίσης, εκεί θα είναι και η κινητή μονάδα με ενημερωτικά video virtual για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και δωρεάν εφαρμογή στο κινητό για τον υπολογισμό του γυναικείου κύκλου από την Ομάδα Δράσης για την Καισαριανή.

Παράλληλα τρέχει και ένας διαγωνισμός διαφορετικός από τους συνηθισμένους Ένας διαγωνισμός μέτρησης της εσωτερικής δύναμης που διαθέτει κάποιος. Ο νικητής κερδίζει ένα διήμερο σε ένα καταφύγιο στην Βυτίνα Αρκαδίας, μαζί με άλλους νέους που αγαπούν τον εθελοντισμό και ονειρεύονται να αλλάξουν τον κόσμο.

«Καλώ όλους τους Αθηναίους να έρθουν να μας γνωρίσουν να γνωρίσουν τους εθελοντές, να δουν τα μάτια τους, το χαμόγελό τους, τα πρόσωπά τους και να αισθανθούν ότι το πνεύμα του εθελοντισμού είναι ζωντανό στην Αθήνα», τονίζει η κα Γεωργιοπούλου.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι οργανισμοί «Νέα Ακρόπολη», PRAKSIS, Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ, Ευρωπαϊκή Έκφραση, Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ALMA» υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα