back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Βουλή «υιοθέτησε» τα παιδιά του εκλιπόντος υποπλοίαρχου Κυρ. Παπαδόπουλου

Διαβάστε επίσης

Ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να υιοθετήσει τα δύο ανήλικα παιδιά του εκλιπόντος πλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου, τιμώντας την προσφορά του στη διάσωση χιλιάδων προσφύγων στο Αιγαίο.

Παράλληλα, απέδωσε στην οικογένειά του τα τέσσερα αργυρά μετάλλια της ελληνικής επανάστασης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, έκανε λόγο για απόφαση της Βουλής «εξαιρετικά σημαντική όσο και τιμητική για έναν ήρωα του λιμενικού που κατέγραψε με τον καλύτερο τρόπο την έννοια της αλληλεγγύης, σώζοντας στα νερά του Αιγαίου και κάτω από δύσκολες στιγμές, χιλιάδες πρόσφυγες».

«Αποτελεί τιμητική αναγνώριση όλων όσοι πρόσφερε με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και αντανακλά τη συμπεριφορά του συνόλου του λιμενικού σώματος και της λιμενικής ακτοφυλακής», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτήρισε την απόφαση της Βουλής «ως ελάχιστο φόρο τιμής στην οικογένεια του ήρωα του Αιγαίου».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, υπογράμμισε ότι «ο Κυριάκος Παπαδόπουλος άφησε πίσω του τεράστια παρακαταθήκη» και τόνισε ότι η απόφαση αυτή της Βουλής για οικονομική ενίσχυση «είναι το ελάχιστο για τα ορφανά παιδιά του, ώστε να καταξιωθούν όπως ο πατέρας τους».

«Βεβαίως λέμε “ναι”. Κι επειδή μιλάμε για τιμητική προστασία από τη Βουλή των παιδιών του Κυριάκου, η λέξη υιοθεσία είναι κατώτερη της έννοιας γιατί θα είναι πάντα τα παιδιά του ήρωα», ανέφερε, από την πλευρά της, η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα