back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν.Αλιβιζάτος: Η Βουλή μπορεί να λειτουργεί για νομοθετήματα που έχουν “ωριμάσει”

Διαβάστε επίσης

«Η Βουλή μπορεί να λειτουργήσει δεν υπάρχει καμία διάταξη για το αντίθετο, αλλά θα μπορούσε να γίνει μια διάκριση μεταξύ των νομοθετημάτων που έχουν ωριμάσει -όπως οι ποινικοί κώδικες- και των υπολοίπων, δήλωσε στον “Αθήνα 9.84” ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος.

Συνηθίζεται την τελευταία εβδομάδα να κατατίθεται ένα τσουνάμι τροπολογιών που είναι ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η στάση της ΝΔ να μην προσέλθει στη Βουλή θα είναι ειλικρινής αν και στο μέλλον εφαρμόσει όσα λέει τώρα.

Αναφορικά με την αλλαγή ηγεσίας στη δικαιοσύνη, ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε ότι κατά την προεκλογική περίοδο η κυβέρνηση πρέπει να κάνει τα απολύτως αναγκαία και η επιλογή ηγεσίας της Δικαιοσύνης δεν είναι μια τρέχουσα διαδικασία.

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι σύμφωνα με το γράμμα του Συντάγματος οφείλει να αναμείνει την πρόταση που θα του κάνει ο νέος πρωθυπουργός , ακόμα και στις 30 του μηνός. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει λόγο να υπογράψει και πιστεύω ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν θα τον φέρει σε δύσκολη θέση.

Για την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Αλιβιζάτος δήλωσε ότι είναι αμαρτία στην επόμενη βουλή των Ελλήνων να μην υπάρχει ο σημαντικότερος ‘Έλληνας πολιτικός . Αυτοκτονεί όχι το ΚΙΝΑΛ αλλά όλο το πολιτικό σύστημα, υπογράμμισε.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα