back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στις ΗΠΑ ο ΥΕΘΑ Β. Αποστολάκης

Διαβάστε επίσης

Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο ΥΕΘΑ Β. Αποστολάκης, για προγραμματισμένη συνάντηση με τον εκτελούντα χρέη Υπουργού Άμυνας Patrick Shanahan.

Ο ΥΕΘΑ θα συναντηθεί επίσης, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ John Sullivan, με μέλη του Ομοσπονδιακού Κογκρέσου και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ενώ θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο 8ο ετήσιο συνέδριο «EU and Foreign Policy Defence Forum 2019», το οποίο διοργανώνεται από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ΗΠΑ και το περιοδικό ‘’Foreign Policy’’. Επίσης, θα συναντηθεί και με εκπροσώπους της Αμερικανικής Πολεμικής Βιομηχανίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στις συζητήσεις τους με αμερικανούς αξιωματούχους, θα επισημάνει την επικίνδυνη συμπεριφορά της Τουρκίας, στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο, αλλά και θέματα που αφορούν την περαιτέρω αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων στον στρατιωτικό τομέα. Τα εξοπλιστικά (αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και το ενδεχόμενο απόκτησης των F-35), περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συζητήσεων που θα έχει στις ΗΠΑ ο κ. Β. Αποστολάκης.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα