back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Έχουμε σχέδιο για δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη

Διαβάστε επίσης

«Tο brand name της Ελλάδας είναι και πάλι πολύ ισχυρό», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στη Γενικη Συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο τουρισμός δεν ακολούθησε την ύφεση άλλων κλάδων μέσα στην κρίση. «Από το ‘ 15 μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να σηκώσουμε την Ελλάδα και το τουριστικό της προϊόν στη κορυφή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι ο κλάδος ξεπέρασε τους στόχους που είχε βάλλει και έφθασε στις 33 εκατομμύρια αφίξεις το 2018 όταν στο 12ο Συνέδριο, το 2013 είχε θέσει το στόχο των 24 εκατομμυρίων αφίξεων ως το 2021.

«Το κρίσιμο σήμερα, είναι όχι απλά να διατηρήσουμε αυτή την ιστορικά πρωτόγνωρη εικόνα στον τουρισμό, αλλά να την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο. Μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση, στην ενέργεια και σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ για την διαμονή θα μειωθεί από το 13% στο 11% το 2020», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η εικόνα της χώρας μας τσαλακώθηκε κατά τα χρόνια της κρίσης και οι άνθρωποι της συκοφαντήθηκαν από τους υπερασπιστές της λιτότητας στην Ευρώπη», είπε ο κ. τσίπρας και τόνισε ότι «Αποδείχθηκε ότι αυτή η συνθήκη ήταν απλά ένα φτηνό κατασκεύασμα».

Προχωρήσαμε στην ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας για να μπορέσει να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου», συνέχισε.

«Ο λαός θα αποφασίσει αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω στον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της παροιμιώδους ανικανότητας στην διαχείριση των οικονομικών της χώρας. Ας μην ξεχνάμε ποιοι κυβερνούσαν αυτή την χώρα όταν μπήκε στην περιπέτεια», υπογράμμισε.

«Ο τουρισμός μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με όρους βιώσιμης ανάπτυξης. Η χώρα έχει αναγνωριστεί ως πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης και παράδειγμα καλών πρακτικών», είπε με τη σειρά του ο υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Θέτουμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Δεν εφησυχάζουμε. Διεκδικούμε έναν τουρισμό περισσότερο ανταγωνιστικό, περισσότερο εξωστρεφή, έναν τουρισμό πρωτοπόρο. Παλεύουμε για λύσεις σε διαχρονικές παθογένειες. Τα μέτρα που πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή θα ωθήσουν περαιτέρω την τουριστική ανάπτυξη. Η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από 24% σε 13% άμεσα (και σε 11% από 1/1/20), η μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια από 13% σε 6%, αλλά και η μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή από 13% σε 11% από 1/1/20 θα δώσουν μια νέα ώθηση στον τουριστικό τομέα. Και όλα τα άλλα θετικά μέτρα που έχουν ήδη ψηφισθεί αλλά και ανακοινώνονται όπως αυτά για τη μεσαία τάξη, θα βελτιώσουν την αγοραστική δύναμη, συνεπώς και την τουριστική ανάπτυξη», τόνισε.

Νewsroom Αθήνα 9.84 – Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα