back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ε.Αχτσιόγλου: Ακραίοι κύκλοι της Ευρώπης αμφισβητούν κεκτημένα του λαού

Διαβάστε επίσης

Επίθεση στους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς τους οποίους κατηγόρησε για ευθεία προεκλογική πολιτική παρέμβαση αλλά και κατά της ΝΔ με αφορμή την ενδιάμεση έκθεση της Κομισιόν που επαναφέρει θέμα απολύσεων συμβασιούχων στο Δημόσιο, εξαπέλυσε η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον Άρη Τόλιο και στον “Αθήνα 984”.

Ακραίοι κύκλοι της Ευρώπης

Όπως είπε η κυρία Αχτσιόγλου : “υπάρχει ένα ζήτημα . Από την πλευρά μας είμαστε απόλυτοι σίγουροι και βέβαιοι για την ποσοτικοποίηση των μέτρων του Μαΐου- απολύτως κοστολογημένα και εντός του δημοσιονομικού χώρου που έχουμε- Υπάρχει μια αντίδραση από την πλευρά των ευρωπαϊκών θεσμών, που από την μία είναι αναμενόμενη καθώς είναι στην τακτική να υποτιμούν τον δημοσιονομικό χώρο αλλά από την άλλη πλευρά αποτελεί και μια πολιτικού τύπου παρέμβαση ακραίων κύκλων της Ευρώπης που θέτουν σε αμφισβήτηση κεκτημένα του λαού.

Οι απολύσεις στο Δημόσιο

Το γεγονός ότι επανέρχονται και θέτουν θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, θέμα που είχε αποσυρθεί από το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεσα συνδεδεμένο με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών όταν έχουμε την ίδια ώρα τον κύριο Μητσοτάκη να επιμένει στο 1 προς 5 στο Δημόσιο, ενώ εμείς έχουμε κατακτήσει το 1 προς 1”.

Ερωτηθείσα γιατί φέρνει τώρα τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου και τι θα γίνει με τα αντίμετρα η κυρία Αχτσιόγλου τόνισε ότι το ζήτημα της μη μείωσης του αφορολογήτου ήταν μια κατάκτηση που είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός πριν τις ευρωεκλογές αφού το είχε διασφαλίσει συζητώντας με τους θεσμούς. Τόνισε δε ότι είναι “υποχρέωση μας απέναντι στον ελληνικό λαό την οποία θα κάνουμε πράξη” και κάλεσε την ΝΔ “εφόσον είναι ειλικρινείς οι προθέσεις της” να έρθει αύριο στην Βουλή να την ψηφίσει,

Όσον αφορά στα αντίμετρα η υπουργός επεσήμανε ότι ήδη ένα σημαντικό μέρος των αντιμέτρων εφαρμόζεται ( μείωση φόρου επιχειρήσεων και μείωση ΕΝΦΙΑ από την 1η 1ου 2019) είτε βρίσκονται στον προγραμματισμό για το 2020 όπως η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, τα οποία υλοποιούνται χωρίς να υπάρξει μείωση του αφορολόγητου.

“Εκτόξευση λάσπης από την αντιπολίτευση”

Απαντώντας στις κατηγορίες για ρουσφετολογικές τροπολογίες από μία κυβέρνηση που τελεί υπό παραίτηση, η κυρία Αχτσιόγλου κατηγόρησε την αντιπολίτευση για εκτόξευσης λάσπης, προσθέτοντας ότι η Βουλή λειτουργεί κανονικά μέχρι την τελευταία ημέρα πριν από την προκήρυξη των εκλογών και η κυβέρνηση εφαρμόζοντας το Σύνταγμα ολοκληρώνει την θητεία της 6 Ιουλίου: “Οι ποινικές κώδικες συζητούνται εδώ και πολλά χρόνια και καταλήξαμε μετά την γνωμοδότηση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής η οποία είχε αποσπάσει συναινέσεις όλων των κομμάτων. ‘Οσον αφορά στο άρθρο για τον βιασμό θα υπάρξει βελτιωτική παρέμβαση από την ίδια την νομοπαρασκευαστική επιτροπή όπου θα λέει ότι οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη χωρίς συναίνεση θα είναι βιασμός”.

Στις καταγγελίες για ρουσφετολογικές ρυθμίσεις με βροχή τροπολογιών όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση , απάντησε ότι οι τροπολογίες που εγκρίνονται είναι σε μονοψήφιο αριθμό και αφορούν επείγοντα ζητήματα που συνδέονται με τις εκλογές και έπρεπε να υλοποιηθούν για την λειτουργία του Δημοσίου. “ Είναι υποκριτικό να μας καταγγέλλει η ΝΔ όταν το 2014 έφερε στην Βουλή 182 φωτογραφικές τροπολογίες και τώρα υψώνει την φωνή και μας κουνάει το δάχτυλο”

Η κυρία Αχτσιόγλου τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει διανύσει το μισό δρόμο καταφέρνοντας κάποια θετικά αλλά έχει μπροστά της άλλο τόσο δρόμο για να αποκατασταθούν οι κοινωνικές ισορροπίες και να αναστραφεί το κλίμα

Τέλος η κυρία Αχτσιόγλου δεν διέψευσε τα σενάρια που την φέρνουν να τοποθετείται εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ με την προκήρυξη των εκλογών λέγοντας : “ Στο ποιος θα εκπροσωπεί επίσημα τον ΣΥΡΙΖΑ συναρτάται από την κατάρτιση του ψηφοδελτίου- Υπάρχουν οι ραδιοτηλεοπτικοί περιορισμοί και το ποιος θα εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ δημόσια συναρτάται με το ψηφοδέλτιο επικρατείας που είναι αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού. Εμείς είμαστε σε ένα χώρο πολιτικό όπου από οπουδήποτε κριθεί να δώσουμε μάχη όλα τα στελέχη είμαστε ανοιχτά να βοηθήσουμε και να κάνουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα