back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σούπερ Ολυμπιακός προκρίθηκε στα ημιτελικά του Final 8

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 8-7 της Μπρέσια και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Φάιναλ Εϊτ της Ευρωλίγκας πόλο ανδρών και αύριο στις 8μμ αντιμετωπίζει την Προ Ρέκο.

Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και έχει πλέον ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία απέναντι στην ομάδα από την οποία κέρδισε πέρσι το Τσάμπιονς Λιγκ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο περσινός MVP Γιόζιπ Πάβιτς ενώ εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση ήταν ο Κώστας Μουρίκης. Η άμυνα έδωσε άλλη μια μεγάλη νίκη και πρόκριση για τον Ολυμπιακό απέναντι σε μια ομάδα που έχει μπάτζετ σχεδόν 40% μεγαλύτερο από αυτή.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι. Με 2 γκολ από τον Φουντούλη και τον Αργυρόπουλο έφτασε στο 2-0 έχοντας παράλληλα σε σπουδαία ημέρα τον Πάβιτς.

Η Μπρέσια μείωσε σε 2-1 αλλά τελείωσε το οχτάλεπτο με 0/3 στον παραπάνω και ο Ολυμπιακός με 1/3.

Το 2ο οχτάλεπτο ήταν εξαιρετικό για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά έπαιξε εξαιρετική άμυνα και δεν άφησε τη Μπρέσια να σκοράρει.

Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου αν και η Μπρέσια ισοφάρισε σε 2-2 στην αρχή του 2ου με 4-0 σερί έφτασε στο 6-2 πριν μειώσει στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Βούκσεβιτς.

Η Μπρέσια μείωσε σε 6-3 στην αρχή του 3ου οχταλέπτου, αλλά δεν θα σκοράρει ξανά έχοντας 1/3 στον παραπάνω. Ο Ολυμπιακός αν και είχε ευκαιρίες δεν μπορούσε να πετύχει γκολ αλλά είχε προβάδισμα +2 γκολ (6-4).

Ο Ολυμπιακός είχε πολλές ευκαιρίες να σκοράρει μετά από 11′ με τον Ομπράντοβιτς και στη συνέχεια με τον Μουρίκη αλλά η Μπρέσια μείωσε σε 8-7 με τον Περσιούτι στον παίκτη παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε εξαιρετική άμυνα στην επόμενη επίθεση αλλά δεν ευστόχησε στην επίθεση. Ο Πάβιτς όμως μπλόκαρε το τελευταίο σουτ και ελαχιστοποίησε τις όποιες πιθανότητες της Μπρέσια να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα