back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Την Παρασκευή η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου – Τι ακυρώνει η ρύθμιση

Διαβάστε επίσης

Η τροπολογία περιλαμβάνεται στο  νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”  και προβλέπει την άρση της μείωσης του αφορολόγητου από την 1/1/2020.

Η κατάργηση της μείωσης στο αφορολόγητο φέρνει και την κατάργηση των αντιμέτρων που έχει ψηφίσει η Βουλή για το 2020 και τα οποία προέβλεπαν την μείωση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος στο 20% από 22%, την απαλλαγή από ειδική εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ και την μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η ακύρωση των αντιμέτρων έρχεται ως αντιστάθμισμα του κόστους από την μη μείωση του αφορολόγητου.

«Το πλεόνασμα, παρά τα μέτρα που ψηφίσαμε, θα είναι πάλι μεγαλύτερο και άρα δίνει δημοσιονομικό χώρο για να εφαρμοστεί η μη περικοπή του αφορολογήτου», τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας.

Μιλώντας το πρωί στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την δέσμευση του κόμματος του ότι δεν θα εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου και τόνισε ότι “δεν πρόκειται οι Έλληνες πολίτες να πληρώσουν τα σπασμένα της απερχόμενης κυβέρνησης”.

“Αυτό που γίνεται την τελευταία εβδομάδα στη Βουλή είναι απολύτως πρωτοφανές”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για “όργιο τακτοποιήσεων”, ενώ ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν θα συμμετέχει στις εργασίες αυτή την εβδομάδα.

Σοφία Δήμτσα – Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα