back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τραμπ: «Ανεπαρκής» πρόοδος στις συνομιλίες με το Μεξικό – προ των πυλών η επιβολή δασμών

Διαβάστε επίσης

«Ανεπαρκή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την πρόοδο που σημειώθηκε στις συνομιλίες στελεχών της κυβέρνησής του με αντιπροσωπεία του Μεξικού για την αναχαίτιση των ροών παράτυπων μεταναστών προς τη χώρα του, διαμηνύοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, οι δασμοί που απειλεί να επιβάλει σε όλα τα εισαγόμενα μεξικανικά προϊόντα  θα εφαρμοστούν τη Δευτέρα.

«Οι συνομιλίες για τη μετανάστευση στον Λευκό Οίκο με τους αντιπροσώπους του Μεξικού τερματίστηκαν για σήμερα (Τετάρτη). Γίνεται πρόοδος, αλλά είναι ανεπαρκής», ανέφερε μέσω Twitter. «Οι συνομιλίες με το Μεξικό θα επαναληφθούν αύριο (σήμερα Πέμπτη)» συνέχισε, προειδοποιώντας: «Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, οι δασμοί επιπέδου 5% θα αρχίσουν τη Δευτέρα, με μηνιαίες αυξήσεις (5%)» ώσπου να φθάσουν το 25% τον Οκτώβριο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Μαρσέλο Εμπράρδ, δήλωσε, μετά τις συνομιλίες της αντιπροσωπείας της οποίας ηγείται με αξιωματούχους των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο, ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στις μεταναστευτικές ροές παρά στην απειλή του αμερικανού προέδρου για επιβολή δασμών.

«Δεν συζητήσαμε τους δασμούς», επισήμανε ο Εμπράρδ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Ο διάλογος επικεντρώθηκε στις μεταναστευτικές ροές και στο τι κάνει το Μεξικό ή τι προτείνει στις ΗΠΑ, στην ανησυχία μας για την κατάσταση στην Κεντρική Αμερική», διευκρίνισε ο επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα