back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Zero Waste Lifestyle στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Διαβάστε επίσης

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των Αθηναίων για τον τρόπο ζωής με Μηδενική Παραγωγή Απορριμμάτων πραγματοποιείται το 2o Αthens Zero Waste Festival στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης 8 και 9 Ιουνίου 2019 από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 8.00 το βράδυ. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά, ομιλίες/συζητήσεις και προβολές ντοκιμαντέρ/βίντεο. Επίσης θα υπάρχει μουσική, ποτά και φαγητό.

Με στόχο την μείωση των καταστροφικών συνεπειών της υπερκαταναλωτικής κοινωνίας

«Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το κίνημα μηδενικών αποβλήτων αλλά και την ανάδειξη εγχειρημάτων με αυτό το σκοπό, που υπάρχουν στη πόλη μας και έχουν έμπρακτο κοινωνικό αντίκτυπο» λέει στον Αθήνα 9.84, ο Μανώλης Λεβεντιανός από από την ομάδα του LUDD MAKERSPACE, που διοργανώνει το φεστιβάλ. «Φέτος στο φεστιβάλ συμμετέχουν πάνω από 40 ομάδες. Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας αλλά και να κάνουμε ένα πιο οργανωμένο άνοιγμα στο ευρύ κοινό. Να ανακαλύψουμε πως το κίνημα των μηδενικών αποβλήτων μπορεί να είναι ένας ηθικός, οικονομικός και αποτελεσματικός στόχος. Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τρόπο ζωής και καθημερινές συνήθειες, ώστε να μιμηθούμε βιώσιμους φυσικούς κύκλους, όπου όλα τα απορριφθέντα υλικά έχουν σχεδιαστεί για να γίνουν πόροι για άλλους. Πώς η φιλοσοφία του «Zero Waste» συνδέεται με την κλιματική αλλαγή την κυκλική οικονομία. Ποιές είναι οι υπάρχουσες βέλτιστες λύσεις και απλές οικολογικές αλλαγές που μπορούμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητάς μας και ποιά τα οφέλη που προκύπτουν από την υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών».

Η φιλοσοφία του «Zero Waste»

Η φιλοσοφία του «Zero Waste» ενθαρρύνει τον επανασχεδιασμό του κύκλου ζωής των πόρων, έτσι ώστε όλα τα προϊόντα να επαναχρησιμοποιούνται. Ο στόχος είναι να μην αποστέλλονται καθόλου σκουπίδια στους χώρους υγειονομικής ταφής και αποτέφρωσης. Η διαδικασίες που ακολουθούνται είναι παρόμοιες με τον τρόπο που οι πόροι επαναχρησιμοποιούνται στη φύση.

Τι σημαίνει μηδενικά απόβλητα

Refuse: Αρνούμαι συσκευασμένα προϊόντα που το υλικό κατασκευής τους είναι μη ανακυκλώσιμο και προϊόντα μιας χρήσης.

Reduse: Μειώνω την αλόγιστη κατανάλωση

Reuse: Επιλέγω μόνο επαναχρησιμοποιούμενα προϊόντα

Recycle: Ανακυκλώνω σωστά

Rot: Κομποστοποιώ τα βιολογικά απόβλητα

Αthens Zero Waste

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα