back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Choosito XPRIZE: Μια ψηφιακή παιδική βιβλιοθήκη σε παγκόσμια πρώτη στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

To Choosito XPRIZE, η διεθνώς βραβευμένη εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, για πρώτη φορά θα δώσει την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά πρόσφυγες 8 -18 ετών, στην Αθήνα να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χιλιάδες ψηφιακά βιβλία με τη βοήθεια του «Εικονικού Βιβλιοθηκονόμου».

Ο χρήστης κάνει μια αναζήτηση σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα του, η πλατφόρμα αυτή βασισμένη στην τεχνική νοημοσύνη μιλά τη γλώσσα του κάθε παιδιού και προσφέρει στο καθένα εξατομικευμένη καθοδήγηση με βάση τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά του, δήλωσε η Βίκυ Ιωαννίδου συντονίστρια του προγράμματος.

Εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον κόσμο πιλοτικά στην Ελλάδα μέσω της συνεργασίας με την ΕΛΙΞ και τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων συνέχισε η κ. Ιωαννίδου, προκειμένου να δοκιμαστεί και να εξελιχθεί, έτσι ώστε να βοηθήσουμε 100 εκατομμύρια παιδιά να έχουν πρόσβαση στη μόρφωση ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες και να μπορέσουν να χαράξουν τον δρόμο που θα τους επιτρέψει να ζουν με ειρήνη και αξιοπρέπεια.

Μας έχει βοηθήσει το Athens Partnership, όπως και από τον δήμο Αθηναίων η κ. Μελίνα Δασκαλάκη και η κ. Μαρία Ηλιοπούλου, επισήμανε η κ. Ιωαννίδου να χτίσουμε ένα δίκτυο και να φτάσουμε στην ΕΛΙΞ που δουλεύουν με πρόσφυγες και μετανάστες και τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, δεκάδες παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα Αγγλικής Γλώσσας στην ΕΛΙΞ συνδέθηκαν απευθείας με τον «Εικονικό Βιβλιοθηκονόμο», ερχόμενα σε επαφή με έναν ολόκληρο κόσμο γνώσης και πολιτισμικού και εκπαιδευτικού πλούτου που έχουν στερηθεί.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι τις 31/3/2020 και είναι ανοιχτό σε επιπλέον ομάδες ή οργανισμούς που προσφέρουν προγράμματα επιμόρφωσης σε παιδιά-πρόσφυγες ή άλλες ευάλωτες ομάδες.

Κώστας Παπανελόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα