back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Με την ψήφιση 16 υπουργικών τροπολογιών έκλεισε η Βουλή

Διαβάστε επίσης

Kλείνει η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής.

Ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια τα νομοσχέδια του υπουργείου Υγείας για την κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας, στο οποίο εντάχθηκαν η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου και ακόμη 16 υπουργικές τροπολογίες.

Τη ρύθμιση για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ «παρών» ψήφισαν το ΚΚΕ και το Ποτάμι. Η ΝΔ, η ΔΗΣΥ και η ΧΑ, απείχαν.

Με την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης κλείνει ουσία η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος, η οποία τύποις αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής.

Για «τροπολογία προς τη σωστή κατεύθυνση που διευρύνει την ταξική μεροληψία της κυβέρνησης και στα μεσαία στρώματα», έκανε λόγο από τη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Εκπρόσωπος της Κομισιόν υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να διατηρήσει τους στόχους και τις βασικές μεταρρυθμίσεις του προγράμματος στήριξης και χαρακτήρισε τη συμφωνηθείσα το 2017 μείωση του αφορολόγητου ως «διαρθρωτικό μέτρο».

«Tα θετικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν επηρεάζουν κατά κανένα τρόπο την δημοσιονομική πορεία της χώρας και δεν παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες έτσι όπως ισχύουν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ χαρακτήρισε «άσφαιρη και παραπλανητική» την κριτική της αντιπολίτευσης περί «κατάργησης» των αντιμέτρων. Αναφέρθηκε, επίσης και στο ζήτημα τον μετατάξεων, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για υποκρισία, καθώς, όπως είπε, η εν λόγω διαδικασία αφορούσε ήδη αποσπασμένους και ήδη μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους, και ξεκίνησε μετά από πρόταση της ΝΔ και συγκεκριμένα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή, Γιάννη Τραγάκη. «Η  διαδικασία ήταν βασισμένη στο νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Τα άλλα κόμματα όλα αυτά τα χρόνια έχουν διορίσει κομματικούς στρατούς. Η κυβέρνηση αναγνώρισε το λάθος της όσον αφορά τις δυο αιτήσεις διορισμού και γιαυτό ανακλήθηκαν αμέσως», σχολίασε μιλώντας  στον Αθήνα 9.84 ο Νίκος Φίλης.

Την απόφασή της να μην είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Η συγγνώμη της κ. Χριστοδουλοπούλου δεν ήταν απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά προς τους συντρόφους της», δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. «Προφανώς», είπε, «αυτά έχουν γίνει και στο παρελθόν, αλλά αυτό ήταν το νέο που έλεγε ο κ. Τσίπρας; Ο Μαυρογιαλούρος του ’60;», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Νewsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα