18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η Γαλλία ακυρώνει την μείωση του ορίου ταχύτητας

Διαβάστε επίσης

Η μείωση του ορίου ταχύτητας στους κεντρικούς επαρχιακούς δρόμους που αποτελούσε βασικό αίτημα του κινήματος των “κίτρινων γιλέκων” ακυρώθηκε χθες μετά από ψηφοφορία στην γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, έναν χρόνο πριν, είχε προτείνει και υποστηρίξει την μείωση του ορίου ταχύτητας σε μεγάλους περιφερειακούς δρόμους στα 80 χιλιόμετρα την ώρα. Το μέτρο είχε πράγματι θετικά αποτελέσματα αφού κατάφερε να μειώσει τα ατυχήματα και να σώσει 350 με 400 ζωές σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ωστόσο, οι κάτοικοι των επαρχιακών πόλεων θεώρησαν ότι το μέτρο αυτό απειλούσε την καθημερινότητά τους και τους έκανε να χάνουν πολύτιμο χρόνο για τις μετακινήσεις τους. Όταν δε ανακοινώθηκε και η αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα το φθινόπωρο, πολλοί το είδαν σαν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και κάπως έτσι ξεκίνησε το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων”.

Ο Φιλίπ από τις αρχές Απριλίου, όταν παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα της μεγάλης εθνικής διαβούλευσης, είχε αναφερθεί στην μείωση του ορίου ταχύτητας και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να ακυρωθεί.

Εχθές οι Γάλλοι βουλευτές ψήφισαν ανοίγοντας τον δρόμο για την ακύρωση του μέτρου που αφορά σε 400.000 χιλιόμετρα επαρχιακών οδών. Στο εξής οι δήμοι και οι περιφέρειες θα μπορούν να αποφασίζουν αν θα εφαρμόσουν ή όχι το μειωμένο όριο ταχύτητας ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής και των οδηγών.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα