back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ποιος είναι ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» που απέδρασε από τις φυλακές στην Τίρυνθα

Διαβάστε επίσης

Δραπέτης των αγροτικών φυλακών Τίρυνθας είναι ο Γιάννης Μιχαηλίδης γνωστός και ως ο «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Το όνομά του και η φωτογραφία του δόθηκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα στις αρχές του Φεβρουαρίου 2013 μετά τη σύλληψή του για συμμετοχή σε δύο ένοπλες ληστές στο Βελβεντό Κοζάνης.

Μαζί του ήταν άλλα τρία άτομα, ο Ανδρέας-Δημήτριος Μπουρζούκος, ο Δημήτρης Πολίτης και ο Νίκος Ρωμανός.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής ο εις βάρος του Ιωάννη Μιχαηλίδη είχαν εκδοθεί τα υπ’ αριθ. α) 8 από 24-03-2011, β) 9 από 11-11-2011 και γ) 1 από 12-06-2012 εντάλματα σύλληψης, για συμμετοχή του στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Χωρίς να είχε γίνει ευρέως γνωστή η ταυτότητά του, τον Φεβρουάριο του 2011 του αποδόθηκε το προσωνύμιο «τοξοβόλος το Συντάγματος» όταν σε επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος σήκωσε το… τόξο του και από την τσάντα που είχε μετατρέψει σε φαρέτρα έβγαλε ένα βέλος επιχειρώντας να το ρίξει προς την πλευρά των ΜΑΤ και της Βουλής.

Τότε είχε συλληφθεί και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος. Ωστόσο οι φωτογραφίες με τον «τοξοβόλο» και την αντιασφυξιογόνα μάσκα είχαν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση.

Όπως είχε γίνει γνωστό ήταν ήδη γνωστός στις αρχές αφού είχε συλληφθεί το 2006 για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και το 2007 για συμμετοχή σε επεισόδια έξω από το Μον Παρνές.

Το καλοκαίρι του 2012, το όνομα του Γιάννη Μιχαηλίδη είχε εμπλακεί στη ληστεία της τράπεζας στην Πάρο, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας οδηγός ταξί. Τότε με επιστολή του στην εφημερίδα «Ποντίκι» είχε αρνηθεί κάθε συμμετοχή στο επεισόδια καθώς και ότι δεν ήταν μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Το 2015 και ενώ ήταν ήδη έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού ο Γιάννης Μιχαηλίδης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών (κατά συγχώνευση) για την ένοπλη επίθεση σε αστυνομικούς στην Πεύκη.

Η υπόθεση σχετιζόταν με την ένοπλη συμπλοκή στην Πεύκη τον Μάιο του 2011, κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί κι ένας νεαρός, ενώ ένας από τους δράστες, και συγκεκριμένα ο Μιχαηλίδης, όπως είχε ο ίδιος δηλώσει με επιστολή του στο διαδίκτυο, για να διαφύγει πήρε το περιπολικό των αστυνομικών.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα