back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ. Αθηναίων: Μετατρέπουμε σε έργα τέχνης 30 ΚΑΦΑΟ

Διαβάστε επίσης

Την Κυριακή μετατρέπουμε σε έργα τέχνης 30 ΚΑΦΑΟ του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων.

Σαράντας καλλιτέχνες επελέγησαν μετά από ανοιχτή πρόκληση του δήμου Αθηναίων, για να μετατρέψουν σε έργα τέχνης, τους υπαίθριους κατανεμητές τηλεφωνίας.

Πρόκειται για την ανοιχτή εκδήλωση, υπό τον τίτλο «Athens Urban Gallery», η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης καθαρισμού όψεων «This is Athens – Polis» σε ένα από τα πιο κεντρικά ραντεβού αυτό στη συμβολή των οδών Ερμού και Βουλής, ίσως το σταυροδρόμι με τα περισσότερα ΚΑΦΑΟ.

 

«Οι προσπάθειες για την αισθητική αναβάθμιση της Αθήνας δεν μπορεί παρά να είναι συνεχείς και να κινούνται σε πολλά επίπεδα», τόνισε  ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας, προσθέτοντας ότι «στο πλαίσιο της συνολικής δράσης καθαρισμού έχουν ήδη καθαριστεί και προστατευθεί προσόψεις κτιρίων σε 30 οικοδομικά τετράγωνα, σε κεντρικά σημεία του κέντρου της Αθήνας, όπως η πλατεία Κλαυθμώνος, και συνεχίζουμε».

Η δράση του δήμου Αθηναίων εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης του δημόσιου χώρου της πόλης και θα πραγματοποιηθεί, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας και συγκεκριμένα στους κάθετους δρόμους της οδού Σταδίου, από την οδό Σοφοκλέους, μέχρι και την Πλατεία Συντάγματος. Τριάντα υπαίθριοι κατανεμητές τηλεφωνίας γίνονται ο «καμβάς» των έργων, των καλλιτεχνών που προκρίθηκαν. Συνολικά συμμετείχαν 83 καλλιτέχνες με 128 προτάσεις.

Όλες οι όψεις κτιρίων που καθαρίζονται, καθώς και τα κουτιά των κατανεμητών τηλεφωνίας (ΚΑΦΑΟ) που θα φιλοτεχνούνται, προστατεύονται με ειδική υδροφοβική επίστρωση anti-tagging, που αποτρέπει τις μουτζούρες. Οι εργασίες πραγματοποιούνται από ειδικό συνεργείο, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων. Για διάστημα ενός έτους, το ειδικό αυτό συνεργείο καθαρισμού, ανταποκρίνεται σε κάθε νέο περιστατικό βανδαλισμού, «επιχειρώντας» σε διάστημα 48 ωρών από την καταγραφή του βανδαλισμού. Παράλληλα εκπαιδεύεται πενταμελής ομάδα δημοτικών υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων, οι οποίοι θα υποστηρίξουν τη βιωσιμότητα του έργου μετά την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας καθαρισμού όψεων «This is Athens-Polis».

Η δράση καθαρισμού όψεων «This is Athens-Polis» είναι μια πρωτοβουλία, που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από το Athens Partnership, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προωθεί φιλανθρωπικές συνεργασίες με μεγάλο αντίκτυπο μεταξύ του δήμου Αθηναίων και του ιδιωτικού τομέα, αξιοποιώντας τους πόρους και ενεργοποιώντας τις δυνάμεις και των δύο.

Μοιραστείτε την εκδήλωση με τα hashtags:#athensurbangallery #antitagging

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα