Search

Φάβα

384

Έχουμε πει πολλές φορές για το πως φτιάχνεται η φάβα, το μόνο που θέλει είναι προσοχή όταν ξεκινά γιατί αφρίζει και πρέπει να βγάλετε τον αφρό και να προσέξετε μετά να μην σας κολλήσει.

Πάμε να την φτιάξουμε…

Θα χρειαστούμε, μισό κιλό φάβα, ένα κύβο λαχανικών, αλατοπίπερο λίγο λάδι, κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα και λεμόνι.
Βάζουμε την φάβα στην κατσαρόλα με νερό να βράσει, αφού την ξεπλύνουμε καλά και δεν ρίχνουμε τίποτα στις πρώτες βράσεις που θα πάρει γιατί πρέπει να βγάλουμε τον αφρό της, την ξαφρίζουμε την φάβα όπως το κρέας.
Αφού την ξαφρίσουμε τελείως, ρίχνουμε όλα τα υλικά μας μέσα, ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε λίγο το μάτι, σε μισή ώρα περίπου είναι έτοιμη, στο ενδιάμεσο την προσέχουμε και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μη μας κολλήσει.
Η φάβα σερβίρεται με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, λάδι επιπλέον αυτού που βάλαμε και λεμόνι.

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *