back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Για 500.000 νέες θέσεις εργασίας και αύξηση του κατώτατου μισθού δεσμεύτηκε ο Αλ. Τσίπρας

Διαβάστε επίσης

Με επιδέξιες προσμίξεις στην ομιλία του παλαιών συνθημάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όπως η «Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω», «πάμε να τα αλλάξουμε όλα», «θέλουμε μια καλύτερη Ελλάδα», «Μια Ελλάδα για όλους τους Έλληνες», «Μια Ελλάδα ισχυρή ξανά», «την Ελλάδα της νέας εποχής», «όλοι μαζί για την αλλαγή», όλοι μαζί για μια νέα αρχή», «άλμα στο μέλλον», ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας έδωσε το βράδυ της Δευτέρας το στίγμα της επικοινωνιακής του πολιτικής εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Κατά την παρουσίαση του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία στο Μέγαρο Μουσικής, το οποίο περιλαμβάνει 12 σημαντικές δεσμεύσεις, ο Α. Τσίπρας αυτή τη φορά απέφυγε να εμφανιστεί ως «αυτόκλητος» εκπρόσωπος των πολλών, προτάσσοντας διχαστικά διλήμματα που δεν έπιασαν στις κάλπες της 26ης Μαίου.

Η ρητορική του, αν και είχε στοιχεία «λελογισμένης» κινδυνολογίας», ήταν μια «απεύθυνση» προς όλους, η οποία συνοδεύτηκε από γενναία δόση αυτοκριτικής, κυρίως προς την μεσαία τάξη, τη στάση της οποίας εξύμνησε ουκ ολίγες φορές για το γεγονός πως έβαλε πλάτη στα δύσκολα για να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που ήταν κάτω από τα όρια της φτώχειας και σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης.

«Πικράναμε κάποιους, τους δυσαρεστήσαμε και τους καταλαβαίνω, καταλαβαίνω το θυμό τους» ανέφερε μεταξύ άλλων, φροντίζοντας συνάμα να τους «αποθεώσει» διότι με τις θυσίες του βοήθησαν «να μη μείνει κανένας αβοήθητος στην κρίση».

Ο Α. Τσίπρας κάλεσε τον ελληνικό λαό να αναλογιστεί, συγκρίνοντας και κρίνοντας, αν αξίζει η χώρα να αφεθεί εκ νέου στα χέρια αυτών που την οδήγησαν σε οικονομική και ηθική χρεοκοπία, ζητώντας μια νέα ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τα αλλάξει όλα τώρα που η Ελλάδα ανακτά τις δυνάμεις της με ασφάλεια, σιγουριά, και αυτοπεποίθηση. Κατά τον πρωθυπουργό το παλαιό πολιτικό κατεστημένο δεν δικαιούται συγχωροχάρτι, επειδή ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε τον τρόπο άσκησης της διακυβέρνησης του στις προηγούμενες εθνικές αναμετρήσεις, καθώς όπως άφησε να εννοηθεί δεν συνιστά εξιλέωση για τα λάθη του παρελθόντος ο «μηδενισμός του κοντέρ».

«Παραμένουν το ίδιο αμετανόητοι και με τις ίδιες θέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να «επιστρέψουν ως δήθεν λυτρωτές και με εκδικητική διάθεση οι θύτες και αυτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα».

Η παρουσίαση του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξειδικευμένη του μορφή έγινε πριν την ομιλία του Α. Τσίπρα από τους Υπουργούς Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο, Εσωτερικών Α. Χαρίτση, Διοικητικής Μεταρρυθμισης Μ. Ξενογιαννακοπουλου, Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, τον διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου της Αθήνας για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλιόπουλο, ενώ την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.

Εν τω μεταξύ η παρουσία των συγκεκριμένων προσώπων στο πάνελ της εκδήλωσης πυροδότησε συνειρμούς σε σχέση με την επόμενη ημέρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνοπτικά οι 12 δεσμεύσεις επάνω στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει μέχρι τις κάλπες της 7ης Ιουλίου «προγραμματική αντιπαράθεση» με τη Ν.Δ, για να την βγάλει όπως ειπε ο Α. Τσίπρας από την «κρυψώνα» της, είναι οι εξής για την επόμενη τετραετία.

500.000 νέες και ποιοτικές δουλειές.
Ούτε μια απλήρωτη εργασία.
Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7.5% το 2020 και 7.5% το 2021.
Μόνιμες προσλήψεις: 10.000 στην υγεία και 15.000 στην παιδεία.
Πρόσβαση σε όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Παραγωγή από Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο 32%
Διπλασιασμός ξένων άμεσων επενδύσεων και αύξηση των εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ μέχρι το 2015.
Μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%
Μείωση πρώτου φόρου εισοδήματος στο 20%
Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα έως 20.000 ευρω.
Πλήρως ψηφιοποιημένο δημόσιο.
Πολιτικός γάμος για ομόφυλα ζευγάρια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα