back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Οι πολίτες επέβαλλαν διάλυση της Βουλής με το αποτέλεσμα των εκλογών

Διαβάστε επίσης

Ως αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησαν οι πολίτες μέσα από το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων, θεωρεί την επικείμενη προκήρυξη εθνικών εκλογών η ηγεσία της ΝΔ, η οποία ετοιμάζεται να εισέλθει στην επίσημη προεκλογική περίοδο έχοντας στο επίκεντρο του πολιτικού της λόγου μηνύματα για την ενότητα, για την μείωση των φόρων και για την επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Σε ομιλία του στην Κω, όπου ολοκλήρωσε χθες την διήμερη περιοδεία του στα Δωδεκάνησα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής, την οποία δεν σχεδίαζε, αλλά του την επέβαλλαν οι πολίτες με το αποτέλεσμα των εκλογών».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε εκ νέου ότι η ΝΔ, ως κυβέρνηση, «θα άρει τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν σε μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας» και ζήτησε να του δοθεί μία ευκαιρία να κάνει πράξη αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε. «Μετά από τα ψέματα, τους φόρους, την εξαπάτηση την οποία βιώσαμε, δεν θα ήθελα να ξαναβιώσετε την εμπειρία ενός πρωθυπουργού ο οποίος θα έρθει στην εξουσία λέγοντάς σας πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν. Γι’ αυτό και δεσμεύομαι ότι αυτά τα οποία σας λέμε θα γίνουν πράξη την επόμενη μέρα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την δέσμευση για μείωση των φόρων και των εμποδίων για τις επιχειρήσεις, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με την ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα και κατά της ψήφου σε «μορφώματα της άκρας δεξιάς», τα οποία- όπως είπε- «δεν μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα των πολιτών.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η πατριωτική δύναμη, η οποία θα εγγυηθεί, όχι μόνο την εθνική ακεραιότητα, αλλά την προκοπή όλων των Ελλήνων», πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε πως το κόμμα του θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του ώστε να πείσει τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί σήμερα «να οδηγήσει τον τόπο με ασφάλεια στην ανάπτυξη».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα